Col·lapse en milers d'entitats socials per l'impagament de juliol de la Generalitat

La Taula del Tercer Sector demana al Govern que atengui urgentment els pagaments pendents


La Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, que agrupa prop de 4.000 entitats socials, alerta que després de l'impagament aquest mes de juliol, per part del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya, dels imports previstos per al funcionament de centenars de centres, serveis i residències de discapacitats, drogodependents, malalts mentals, gent gran... aquesta situació, d'una gravetat sense precedents, ha abocat moltes entitats del Tercer Sector al col·lapse.
 

Aquest impagament s'ha produït en un moment d'extrema fragilitat de moltes organitzacions, perquè se suma al retard generalitzat en els pagaments de les subvencions per part de tots els Departaments de la Generalitat i a les dificultats per obtenir finançament dels bancs. Per això la situació està desbordant les entitats socials país i portant-les a una situació d'impotència i d'indefensió.
 
A causa de l'impagament, una part important dels 100.000 treballadors del sector s'han quedat aquest juliol sense cobrar la seva nòmina, s'està alterant el funcionament normal de molts projectes i serveis, i aquest fet tindrà conseqüències inevitables sobre l'atenció a molts usuaris i famílies i la qualitat dels serveis.
 
La vulnerabilitat i els baixos ingressos de la major part de les persones i les famílies que atenen els entitats del Tercer Sector Social fan encara més preocupant aquesta situació, perquè generalment no disposen d'altres recursos ni alternatives per atendre les seves necessitats bàsiques.
 
La Taula del Tercer Sector confia que les gestions que està fent aquests dies el Conseller Cleries donin resultats i que, per tant, es facin efectius el més aviat possible els pagaments pendents del mes de juliol. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article