10% menys nens als casals i 10% més a les colònies

50.000 infants i joves participen aquest estiu en activitats de les empreses associades a l'Acellec


Prop de 50.000 infants gaudeixen aquest estiu de les activitats gestionades per les empreses associades a l'Associació Catalana d'Empreses del Lleure, l'Educació i la Cultura (Acellec). Tot i que les dades no són definitives perquè encara hi pot haver variacions, es calcula que les 43 empreses associades organitzen unes 1.500 activitats, entre casals d'estiu, campus esportius, campaments, estades culturals, tallers oberts i colònies.

27.000 infants s'han inscrit en algun dels casals d'estiu, prop de 2.000 en campus esportius i 3.000 en activitats especialitzades en algun àmbit del lleure o la cultura.  D'altra banda, 18.000 infants i adolescents hauran fet estades de diversa durada en cases de colònies gestionades per les empreses associades a la patronal. Aquesta xifra implica unes 123.000 pernoctacions en la xarxa d'instal·lacions juvenils, de les quals prop de 25.000 corresponen a joves estrangers, sobretot francesos, anglesos i alemanys.
 
A més, algunes empreses han organitzat estades en grup a l'estranger, per estudiar idiomes o fent activitats de lleure educatiu. Enguany, uns 3.000 joves catalans hauran gaudit d'aquests serveis gestionats per les empreses de l'Acellec, fent un total de 20.000 pernoctacions.
 
S'incrementa la participació en colònies
 
Es calcula que aquest estiu es produirà un descens d'un 10% en el nombre d'infants inscrits a casals d'estiu, malgrat que el nombre d'activitats s'ha mantingut estable. En canvi, les estades en cases de colònies s'han incrementat amb claredat, i han crescut aproximadament en un 10% respecte a l'any anterior. Sembla, per tant, que davant de les dificultats econòmiques, les famílies opten per activitats més curtes, com són les colònies, però de major intensitat vivencial i amb un grau elevat d'especialització en les activitats que s'hi duen a terme
 
Ajuts per a les famílies amb menys recursos
 
D'altra banda, diverses empreses de l'Acellec han iniciat programes de suport per a famílies i infants amb pocs recursos, és a dir, han becat amb recursos propis infants i joves per a fer estades en colònies i per la seva participació en determinats casals. Cal remarcar que aquestes beques són sufragades en la seva totalitat per les pròpies empreses i que no es financen amb ajuts públics ni amb subvencions de cap tipus.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article