L'impagament suposa un 'risc vital' de la gent gran ingressada en geriàtrics

Les residències catalanes denuncien a la fiscalia els impagaments de la Generalitat


Un grup de directors de residències catalanes de persones de la tercera edat han presentat a la fiscalia un escrit que alerta de la "possible desatenció i risc vital" dels ancians que dels asils perquè la Generalitat no pagarà aquest mes els concerts assistencials. Amb una voluntat "preventiva", els signants del text demanen al fiscal que actuï "en defensa dels residents desemparats". 

L'Associació Catalana de Directors de Centres i Serveis d'Atenció a la Dependència Gerontològica (Ascad) informa que el risc és especialment greu per aquelles persones altament dependents ingressades perquè és molt possible que es produeixin "carències  d'equips humans i de necessitats de materials assistencials".
 
Aquesta situació és extrapolable als menors tutelats, entre altres. La Fedaia ha advertit que l'impagament dels concerts el mes de juliol posa en perill la manutenció dels nens i que "uns 80 centres residencials que atenen 2.000 menors en situació de desemparament estan abocats al col·lapse si el govern no fa efectiu els pagaments del mes de juliol". 
 
La Generalitat, al seu torn, ha confirmat que les entitats concertades del tercer sector i del sector sanitari sí que cobraran el mes d'agost. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article