15 artistes catalans faran saber a la gent gran que no està sola

Amics de la Gent Gran organitza una gala per recaptar fons i sensibilitzar la població


Albert Om, Andreu Buenafuente, Peret, Miguel Ríos, Jaume Vilaseca, Montserrat Carulla, Vicky Peña, Miranda Gas, Gerard Quintana, Jordi Batiste, El Tricicle, T de Teatre, Lída Pujol, Gertrudis i Virgina Vidal. Aquests 15 artistes pujaran a l'escenari del Gran Teatre del Liceu el proper 30 de setembre al vespre en motiu de la Gala Solidària contra la Soledat de la Gent Gran. Des d'Amics de la Gent Gran s'ha organitzat aquest acte per concienciar la ciutadania que "la soledat és un problema de tots i totes, i les persones grans són les que en pateixen pitjor les conseqüències". "L'any 2050 Espanya serà el segon país més envellit del món", ha alertat Oriol Alzina, director de l'associació. 

Amb un doble objectiu, per una banda captar nous recursos per arribar a nous llocs de Catalunya a fer companyia i atendre els avis i àvies i, per l'altra, per conscienciar i sensiblitzar la ciutadania de la importància i la vulnerabilitat d'aquest sector de la població, la gala remarcarà la idea que "envellir és un èxit". "Estava molt apagadeta i ara, gràcies a Amics de la Gent Gran, mireu com d'alegre estic. Entre tots em donen vida i en Sergio  [voluntari] ja és com de la família; no necessito psicòleg", ha explicat la Maria Martínez, una de les àvies que es beneficien de la tasca de l'associació. 
 
Albert Om, periodista que presentarà la gala i que també ha presentat a la premsa la incitativa, ha explicat que es tracta de "no deixar sola la gent gran ni deixar sols els Amics de la Gent Gran". Per això, Om portarà un acte on els artistes que s'han avingut a participar-hi "faran allò que saben fer" per la gent gran i per recaptar fons. I és que les localitats del Gran Teatre del Liceu, que ja estan a la venda a través de Ticketmaster i al ServiCaixa, tindran diferents preus i es comptarà, també, amb una Fila 0 a 150 euros la localitat per aquells que, a més d'assistir a l'acte, volen col·laborar més generosament amb l'entitat. 
 
Finalment Peret, que també pujarà a l'escenari del teatre el proper dia 30 de setembre, ha fet una reflexió més profunda: "Qui no estima la gent gran és un desagraït perquè són ells els que t'han cuidat, t'han alimentat i t'ho han donat tot. Hem d'estimar la gent gran. No és bo estar sol".  
 
L'acte compta amb la col·laboració de Volkswagen-Audi España, SA, l'Obra Social "la Caixa", l'Ajuntament de Barcelona, FGC, el Gran Teatre del Liceu, el diari Ara, BTV, TMB, Pomedios i Vania.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article