Cleries als paralímpics: 'El vostre esforç fa créixer la vostra autoestima, però també l'autoestima de tot el país'

El conseller s'ha dirigit als atletes en l'acte de celebració del 20è aniversari dels Jocs Paralímpics de Barcelona'92 i de recepció oficial dels esportistes de Londres 2012


Dijous al matí va tenir lloc a l'Auditori ONCE Catalunya de la capital catalana l'acte de celebració del 20è Aniversari dels Jocs Paralímpics (JJPP) de Barcelona'92 i un emotiu homenatge als atletes dels JJPP de Londres 2012. L'expedició catalana a Londres ha estat formada per una cinquantena de membres: 34 esportistes, 6 guies, 8 entrenadors i 3 metges. L'acte va comptar amb la presència de l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias; el conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries; el secretari general de l'Esport de la Generalitat de Catalunya, Ivan Tibau; la tinenta d'alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports de Barcelona, Maite Fandos; el president de l'ONCE i també president del Comitè Paralímpic Espanyol, Miguel Carballeda; i del delegat territorial de l'ONCE a Catalunya, Xavier Grau. També hi han assistit representants del món polític, social, associatiu, esportiu i de l'àmbit de la discapacitat.

Cleries va destacar "la necessitat de fer un reconeixement a l'esforç dels atletes paralímpics". Tal com ha afegit el conseller, "la recompensa d'aquest esforç no és sempre la victòria, però sí la satisfacció d'haver-ho donat tot". En aquest sentit, Cleries ha assegurat que "els atletes amb discapacitat posen en valor les seves capacitats multiplicades pel seu esforç i la seva dedicació" i ha afirmat que "aquesta és també la voluntat del Govern: posar les persones en el centre de totes les polítiques, amb crisi o sense crisi. L'objectiu és construir una societat per a tothom".
 
Per acabar, el conseller ha volgut insistir que els JJPP "són una aposta per a una societat amb igualtat d'oportunitats" i s'ha dirigit als esportistes afirmant que "el vostre esforç fa créixer la vostra autoestima, però també l'autoestima de tot el país".
 
L'homenatge d'avui ha estat organitzat per ONCE conjuntament amb l'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya a través de la Secretaria General de l'Esport. També ha comptat amb la col·laboració de la Federació Esportiva Catalana de Cecs i Deficients Visuals, la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals i la Federació Catalana d'Esports de Persones amb Discapacitat Física, així com amb el suport del Comitè Paralímpic Espanyol.
 
D'altra banda, l'ONCE dedica el cupó de diumenge 23 de setembre al 20è aniversari dels Jocs Paralímpics Barcelona'92. Cinc milions de cupons portaran la imatge d'aquest Jocs que van marcar una abans i un després a la història dels JJPP per tot l'Estat. El cupó està il·lustrat amb la imatge de l'atleta Raquel Diaz, afiliada a aquesta entitat, que va participar per primera vegada en uns JJPP, sent quarta a la prova del 100 metres lliures. Actualment la Raquel treballa a Transports Metropolitans de Barcelona com a responsable d'Acció Social.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article