Barcelona acull el 3r Congrés Català de Dona i Salut Mental

S'analitzaran els diferents factors que condicionen la salut mental de la dona com, per exemple, la depressió, la drogoaddicció o els trastorns sexuals


Tots els factors que condicionen l'estat mental de la dona s'exposaran i debatran al 'III Congrés Català de Dona i Salut Mental' els dies 4 i 5 d'octubre a l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona. La trobada, organitzada pel Grup de Treball i Recerca en Dona i Salut Mental i la Societat Catalana de Salut Mental i Psiquiatria, compta amb el suport de l'Escola Universitària d'Infermeria Gimbernat (adscrita a la UAB) com a centre col·laborador.

Durant dues jornades, l'auditori de l'Hospital Sant Pau acollirà diferents taules rodones on participaran reconegudes i reconeguts psiquiatres, psicòlegs, biòlegs, infermers i sexòlegs amb una àmplia experiència professional. La presidenta de l'Associació Internacional de Salut Mental de la Dona, la Doctora Riecher-Rössler parlarà, durant la sessió plenària, dels trastorns psiquiàtrics durant la menopausa.
 
La primera taula, dirigida per la psicòloga Susana Ochoa, portarà per títol 'Tot comença en l'adolescència' i analitzarà qüestions com l'origen dels brots psicòtics, les diferències de gènere en el consum de drogues i la depressió en noies adolescents.
 
Les altres dues taules tindran lloc durant el segon dia i portaran per títol 'Sexologia i dones' i 'Vulnerabilitat genètica i ambient', moderades respectivament pels psiquiatres Gemma Parramon i Xavier Labad.
 
El Congrés ha programat, a més, tres tallers titulats 'Psicofarmàcia i gènere', 'Dones amb experiència d'abús' i 'Infermeria en Salut Mental i Dona', en els quals podran participar 30 assistents.
 
La clausura del 'III Congrés Català de Dona i Salut Mental' anirà a càrrec del psiquiatre Diego J. Palao, membre de la Corporació Sanitària i Universitària Parc Taulí, de la Societat Catalana de Psiquiatria i Salut Mental (SCPSM).
 
Escola Universitària d'Infermeria Gimbernat, adscrita a la UAB
 
L'equip d'investigació de l'Escola Universitària d'Infermeria Gimbernat (EUIG) ha destacat per la seva contribució en diversos estudis relacionats amb l'ansietat davant la mort en estudiants i professionals d'infermeria. L'adaptació dels estudis al nou escenari docent que planteja l'EEES (Espai Europeu d'Educació Superior) la va fer també guanyadora del Premi a la Iniciativa Docent 2009.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article