Preocupació per la situació d'indefensió que provoca la incertesa en el pagament dels serveis

Les organitzacions no lucratives que gestionen serveis socials concertats alerten de la situació delicada d'algunes entitats


Finalment ha arribat el Fons de Liquiditat Autonòmic per atendre despeses corrents i, segons fonts del Departament d'Economia i Coneixement, la Generalitat de Catalunya podrà fer front als pagaments pendents del mes de setembre als seus proveïdors, entre els quals, ens trobem les organitzacions que gestionem serveis socials concertats des d'una voluntat expressa no mercantil a Catalunya. Les organitzacions no lucartives que gestionen serveis socials concertats, però, mostren la seva "profunda" proeupació per la situació d'inestabilitat econòmica que viu actualment el país.

"Considerem que els continuats retards en el pagament dels serveis per part de la Generalitat, així com el deute acumulat a les entitats socials i les mesures generalitzades de contenció pressupostària en l'àmbit de les polítiques socials estan posant en risc el sector no lucratiu de serveis d'atenció a les persones", asseguren. "Som plenament conscients de la complexitat del moment i de la situació de manca de liquiditat però és inadmissible que uns serveis públics que han de vetllar pels drets bàsics i la igualtat d'oportunitats de la ciutadania estiguin veient perillar la seva sostenibilitat", afegeixen.
 
Al comunicat, recorden que "l'impagament que es va produir el passat mes de juliol no ha estat retornat i, si bé des del Departament de Benestar Social i Família es van comprometre a presentar al sector una proposta de  calendari de pagament del mateix durant el mes de setembre, a hores d'ara encara no se sap quan es podrà fer efectiu. Tot plegat està portant a les entitats a una situació molt delicada, a la pèrdua de les línies de finançament actuals o a un enduriment de les condicions, estrangulant així les escasses línies de circulant a les quals tenen accés."

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article