Unicef: 'Cap crisi justifica la mort d'un sol infant per causes que es poden evitar'

Cada dia 19.000 nens i nenes menors de 5 anys moren per causes evitables


En motiu del Dia Universal de l'Infant, que se celebra el 20 de novembre, UNICEF Espanya parla del dret a la supervivència i el desenvolupament, un dels drets fonamentals de la infància que ha registrat avanços notables, com la reducció de la mortalitat infantil en un 41%, però encara moren 19.000 nens i nenes al dia per causes que podem impedir.
 

Per avançar en la lluita per la supervivència i el desenvolupament, UNICEF Espanya posa en marxa la campanya 'Complir dies' amb l'objectiu de traslladar a l'opinió pública la gravetat de la situació que viuen milions d'infants i facilitar eines a través de les quals qualsevol persona pot contribuir a canviar aquesta situació.
 
"Cap crisi justifica la mort d'un sol infant per causes evitables" ha dit avui la Presidenta d'UNICEF a Espanya, Consuelo Crespo, que ha presentat l'informe 'Mi niño ya no come arena', un dels exemples que demostren l'eficàcia de l'ajuda. Durant la presentació de l'informe, Consuelo Crespo ha incidit en què el treball per la supervivència infantil "només és possible gràcies al compromís de la societat, gràcies a l'ajuda de tots: persones, entitats privades i organismes públics ". "Gràcies per fer-ho, gràcies per tenir en compte els que no tenen, ni a casa, ni en la seva entorn, la més mínima oportunitat de sortir endavant", ha afegit.
 
La desnutrició és una causa directa o indirecta d'una de cada tres morts infantils. Sense això, hi ha solucions per aturar aquest problema greu i urgent que llança estadístiques com aquestes:
 
- 180 milions de nens i nenes pateixen desnutrició crònica, un estat que mina per sempre el seu desenvolupament físic i intel·lectual.
- 20 milions pateixen desnutrició aguda severa, que situa els infants en risc mortal.
- A l'Àfrica subsahariana, al voltant d'un milió de nens moren a l'any per causes relacionades amb la desnutrició. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article