L'Associació Social Andròmines organitza el II Mercat d'Intercanvi

Aquest projecte d'inserció es fa a Montcada i Reixac


L'Associació Social Andròmines duu a terme un projecte d'inserció laboral basat en el medi ambient i el reciclatge. Es tracta d'una iniciativa emmarcada dins del programa Reincorpora, liderat pel Departament de Justícia amb el finançament de l'Obra Social La Caixa i es basa en el medi ambient i el reciclatge, alguns dels aspectes que tradicionalment ha treballat aquesta associació. Aquest any el projecte s'emmarca dintre de la Setmana Europea de Prevenció de Residus, com una activitat de sensibilització mediambiental. Gràcies al projecte, un grup de 16 persones privades de llibertat ha realitzat el curs de Gestió de Residus a la seu de Promoció Econòmica de Montcada i Reixac.

A partir dels coneixements teòrics i pràctics que han adquirit al llarg del curs, els alumnes han dut a terme el disseny del cartell i punt de llibre del Mercat d'Intercanvi, tanmateix han participat a un programa de radio de La Veu i han preparat diferents tallers de reciclatge, com de monebrics i de bijuteria reciclada, que servirà per dinamitzar la jornada del Mercat d'Intercanvi, que se celebrarà aquest dissabte 24 de novembre a la Plaça de l'Església de Moncada. No podem oblidar que els alumnes també seran els responsables de servir la xocolatada que es donarà a les 11 hores als visitants i participants del Mercat.
 
L'objectiu és fomentar el reciclatge i la reutilització entre la ciutadania, comptarem amb la participació de la Xarxa d'Intercanvi de Can Cuiàs, de l'Ajuntament de Montcada i de ciutadans i ciutadanes que son sensibles a aquesta manera de intercanviar i viure i ja ens han confirmat la seva participació. I a més hi pot participar qualsevol persona, el mateix dia 24, aportant objectes que ja no faci servir o aportant habilitats que vulgui intercanviar.
 
El projecte s'inspira en la metodologia Formació-Servei, per la qual un grup de persones duen a terme una formació i apliquen els coneixements que han adquirit en un projecte al servei de la societat, en aquest cas la preparació, la difusió i l'organització del Mercat d'Intercanvi, son unes activitats que han preparat des del 19 de setembre de 2012. La seva formació finalitza a finals de desembre, després hi hauran de fer les pràctiques en empreses i una vegada acabada aquesta etapa, l'Associació Social Andròmines seguirà donant-los suport per la seva inserció laboral.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article