Grupo SIFU demana el compromís de les empreses i l'administració pública en el Dia Mundial de la Discapacitat

El Centre Especial de Treball en 20 anys ha donat feina a més de 10.000 'capacitats' i ho celebra amb una campanya de sensibilització social


Els ajustaments pressupostaris de les administracions públiques, així com el tancament o la reducció de personal de les empreses privades, estan afectant també les persones amb algun tipus de discapacitat, amb una taxa d'atur que afecta al voltant del 40% d'aquest col·lectiu, que suposa un 5% de la població activa. Tot i això, els Centres Especials d'Ocupació, que agabellen el 68,7% de la firma dels contractes de persones amb discapacitat, han assolit aquest setembre i per cinquè mes seguit la millor xifra de contractació dels últims anys, segons dades de l'Observatorio Estatal de la Discapacidad (OED). Així, en acabar el tercer tirmestre de 2012, s'han firmat 31.738 nous contractes a persones amb discapacitat a Espanya, un punt percentual més que en aquest mateix període de 2011 (amb 31.380 contractes). 
 

En el Dia Mundial de la Discapacitat, el Grupo SIFU vol llançar un missatge de suport al sector i recordar la importància del compliment de la LISMI per part de les empreses, així com comptar amb el suport de l'administració pública. La contractació de personal amb discapacitat segueix sent una de les millors opcions a dia d'avui, ja que segons les enquestes, el 87% de les empreses que contracten persones d'aquest col·lectiu diuen estar satisfetes o molt satisfetes amb el resultat, la qual cosa demostra que les perosnes discapacitades poden treballar igual de bé que qualsevol altre treballador. 
 
I coinciditn amb el Dia Mundial de la Discapacitat, el Grupo SIFU estrena el tease 'Camila canta para vivir', una obra audiovisual que forma part de la campanya de difusió a les xarxes 'Suma Capacidad'. 'Suma Capacidad' és un projecte de sensibilització social creat per a celebrar el 20è aniversari del grup, que tindrà lloc el 2013 i que usa les xarxes socials per trencar les barreres que en què es troben les persones amb discapacitat, tant en el mercat laboral com en la societat en general, usant el món de l'art per a mostrar les capacitats d'aquestes persones. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article