Una campanya informa el joves sobre les conductes de risc

L'Ajuntament de Barcelona vol conscienciar els joves sobre el consum de drogues i alcohol i les relacions sexuals sense protecció


La Delegació de Salut de l'Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa una campanya dirigida a joves d'entre 12 i 19 anys a través de les emissores del grup Flaix FM (106.1 FM): Flaix FM i Ràdio Flaixbac. Els consells, de promoció d'hàbits saludables per a gent jove, busquen reforçar el coneixement de la pròpia salut, a més de donar eines per reconèixer conductes de risc, entre les quals, el consum de drogues, alcohol o les relacions sexuals sense protecció, a través d'un llenguatge atractiu i proper als joves. La campanya, que ha començat aquesta mateixa setmana, consisteix a emetre diversos consells sobre salut, que també es difondran per les diverses plataformes de la mateixa cadena, com ara el web, el Facebook i el Twitter. S'emetran recomanacions relacionades amb el consum de l'alcohol, el tabac i el cànnabis, sobre alimentació saludable i sobre la prevenció de conductes sexuals de risc.

A més, el programa Bac up de ràdio, de Flaixbac, tindrà una secció específica per difondre els missatges sobre hàbits de vida saludables entre els oients. Aquest programa s'emet de 22.00 a 24.00 hores i hi participen nois i noies que expliquen i debaten allò que els preocupa. Durant aquesta secció, es promourà el debat sobre salut entre els mateixos adolescents.
 
La delegada de Salut del consistori, Cristina Iniesta, ha assegurat que la campanya forma part del compromís de la delegació de protegir la salut dels ciutadans i les ciutadanes "a través de la promoció dels hàbits saludables en totes les etapes de la vida: des de la infància, els joves que són el futur, fins a les persones grans que han de gaudir d'un envelliment actiu i saludable".
 
Un llibre educatiu
 
Els consells sobre bons hàbits en alimentació i la promoció de l'esport són també la base de la nova història de l'Ona, la girafa que protagonitza cada Nadal el llibre per a nens i nenes que publica l'Ajuntament de Barcelona.
 
Enguany, amb el títol El repte de l'Ona, tant la Delegació de Salut com l'Institut Barcelona Esports han col·laborat en la redacció de la història de la girafa per llançar un missatge sobre els beneficis de practicar esport per als més petits, així com la necessitat de descansar les hores suficients i els bons hàbits alimentaris, i la importància de fer un bon esmorzar i evitar mirar la tele durant el sopar. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article