Els emprenedors socials de Catalunya tenen molt de camí per recórrer

Publiquem, a continuació, alguns models de negoci de caràcter social que han tingut èxit en altres països


Mirar enfora i veure les múltiples idees viables que han millorat la societat, malgrat la crisi econòmica. Aquesta podria ser la tesi de la jornada que va tenir lloc a la Casa Àsia de Barcelona dimecres al matí. Organitzada per Emprenedoria Social a Catalunya, la cita va servir per fixar-se en projectes que han funcionat en altres països i que podrien ser perfectament aplicables aquí. Tots, amb un rerefons social molt marcat.

A continuació us n'apuntem alguns exemples, si bé ben aviat es podran consultar en la seva totalitat al blog d'Emprenedoria Social:
 
· Discovering Hands - arran que una discapacitat sensorial desenvolupa més les altres, el projecte instrueix dones invidents per a fer tactes mamaris i detectar tumors. Els resultats demostren l'eficàcia del projecte.
 
· TYZE - la xarxa social per a persones dependents en la què els afectats hi tenen accés lliure però els diferents agents del seu entorn (empreses, hospitals...) paguen per formar-ne part. Així compartir i conéixer recursos és molt més fàcil.
 
· Patients Know Best - el centralitzador d'expedients mèdics. Cada pacient té la totalitat del seu expedient.
 
· Andes, epiceries solidaries - és una espècie de banc d'aliments però per a persones que hi han de recórrer durant un periode llarg de temps. En aquest cas, però, els usuaris paguen un 10% del preu dels aliments i reben una tutorització a l'hora de comprar per assegurar-los una dieta variada. Un educador social busca la forma de revertir l'estalvi en la compra en formació pels fills, per exemple. 
 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article