Ensenyar la igulatat d'oportunitats entre sexes a través dels jocs amb infants

La campanya 'Juga per la igualtat' promou que s'eduqui els nens i nenes en el reconeixement de les diferències, el respecte mutu i la lliure construcció dels seus projectes vitals


El Departament de Benestar Social i Família, a través de l'Institut Català de les Dones, inicia una campanya de sensibilització que promou la transmissió als infants dels valors de la igualtat d'oportunitats entre homes i dones a través del temps de joc. La campanya "Juga per la igualtat" impulsa  que s'eduqui els nenes i les nenes en el reconeixement de les seves diferències, el respecte mutu i la lliure construcció dels seus projectes vitals amb plena llibertat.

"Juga per la igualtat" subratlla la importància que té el joc com instrument educatiu per al desenvolupament de les habilitats i del potencial dels infants com a persones. Els jocs intervenen en el creixement personal, relacional i social de les nenes i els nens ja que influeixen en la definició de la pròpia identitat i esdevenen un element d'interacció i d'acceptació de normes, regles i pautes. Jugar, de fet, és preparar-se per la vida.
 
La campanya demana no limitar el seu món a uns rols i a uns determinats jocs i joguines pel fet d'haver nascut nens o nenes, així quan esdevinguin persones adultes podran tenir un futur més ampli, més lliure i amb més oportunitats o possibilitats. Es tracta de prendre consciència que a través de les joguines i els jocs podem transmetre patrons i models relacionals dels homes i les dones basats en el respecte i la igualtat d'oportunitats.
 
"Juga per la igualtat" és una campanya de sensibilització que es difon a través dels mitjans de comunicació electrònics (butlletins, webs, xarxes socials, etc) dels departaments i organismes de la Generalitat de Catalunya implicats en la temàtica. També col·laboren en la seva divulgació els Serveis d'Informació i Atenció a les Dones dels ens locals, les associacions que treballen per la igualtat d'oportunitats, les biblioteques, els municipis, i la cooperativa Abacus.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article