Creu Roja Joventut supera les 60.000 joguines recollides per aquesta Nit de Reis

Aquest any, la campanya donarà resposta a 21.832 infants en risc d'exclusió social, més del doble que fa 4 anys


Creu Roja Joventut ha superat la previsió inicial de 45.000 joguines i ha recollit finalment 60.220 joguines gràcies a la resposta ciutadana d'aquests últims dies i durant la Nit de Reis fins a 21.832 infants en risc d'exclusió social a tot Catalunya van rebre un regal. La xifra és el doble que la de fa 4 anys. 
 

Només en els últims tres dies de la campanya s'han recollit més de 10.000 joguines arreu del país, gràcies a les donacions ciutadanes anònimes de particulars i empreses i a la difusió de la crida que han fet els mitjans de comunicació. Les principals joguines recollides aquest any han estat jocs de taula, cotxes, nines, llibres i jocs cooperatius.
 
Des de setembre, s'han dut a terme activitats a més de 300 municipis per impulsar la recollida i sensibilitzar sobre la joguina educativa. A més, s'ha promocionat la participació ciutadana en la campanya a través de les xarxes socials (amb l'etiqueta de Twitter #campanyadejoguines) o del lloc web específic (www.lajoguinaeducativa.com).
 
Joguines per a la infància en risc
 
1.425 voluntaris de Creu Roja Joventut de 69 assemblees locals i comarcals han participat en aquesta edició de la campanya que ha arribat a 309 municipis catalans. Repartiran joguines per als prop de 22.000 infants de 10.938 famílies que es troben en situació de vulnerabilitat, un 25% dels quals tenen de 0 a 3 anys, el 27%, de 4 a 6 anys, el 24%, de 7 a 8 anys, el 20%, de 9 a 12 anys, i el 4% són majors de 12 anys. En l'actual context econòmic, el nombre de beneficiaris de la campanya ha augmentat en més del doble que fa 4 anys (131,62%).
 
La meitat dels infants en situació de vulnerabilitat no compten amb materials d'oci per jugar a l'aire lliure i un 15% tampoc en té joguines per jugar a casa, segons l'Observatori de Vulnerabilitat de la Creu Roja. 
 
La infància en situació vulnerable és un dels col·lectius prioritaris per a la Creu Roja. El 2012, ha distribuït a Catalunya ajudes directes entre 80.267 infants, prop de 60.000 de les quals són lots amb aliments i productes higiènics. També ha iniciat dos nous programes d'ajudes per a vestuari i material escolar per a 3.000 infants i per a cobrir part de la quota del servei de menjador per a 250 nens i nenes en situació de risc.
 
618 empreses col·laboradores
 
També ha resultat destacable la col·laboració d'empreses, institucions i els seus treballadors que s'han implicat en aquesta 20ena edició de la Campanya de Joguines, que compta amb el suport de la Direcció General de Joventut, del Departament de Benestar i Família de la Generalitat de Catalunya.
 
Enguany, l'augment s'ha triplicat fins arribar a les 618 empreses (l'any passat hi van participar 167). Algunes d'algunes d'aquestes empreses i entitats col·laboradores han estat: Caprabo, Banco Santander, Seat, Hotel Ibis, Agbar, Acciona, 023, Polart, Universitat de Barcelona, Transports Metropolitans de Barcelona, Smith Medical, Mums Bonus, Egarsat, Agència de l'Habitatge de Catalunya, Hotel Ibis, Ricoh, NH Hotels, Carrier, Agbar, Sener, Unilever, la Caixa, Acciona, Cadena 100, Cope Catalunya, i la Xarxa.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article