Femarec ofereix dues xerrades informatives gratuïtes per a familiars de persones amb malaltia mental

Una està orientada a l'entorn dels afectats i l'altra, als que en tenen cura


Què fer quan el teu fill o la teva filla té un trastorn mental? Quins són els serveis més adients per a cada cas? Quin són els aspectes legals que cal conèixer? Aquestes són algunes de les preguntes a les què Femarec pretén donar resposta a partir de dues xerrades informatives que organitza durant aquest mes de gener per a les famílies de persones amb malaltia mental: I demà què? i I a mi, qui em cuida?

I demà què? serà la primera xerrada que Femarec oferirà gratuïtament sobre els recursos existents a Catalunya per a persones amb Trastorn Mental Sever en quant a serveis d'habitatge, formació, tutela, lleure i oci i, sobretot, recursos laborals. Aquesta estarà oberta a qualsevol persona que té algun familiar amb una malaltia mental i que fins ara no ha obtingut l'orientació i l'assessorament adients que donin resposta a les necessitats bàsiques d'atenció laboral, socials, legals i assistencials, eines vitals per poder formar part de la societat actual i no quedar-se al marge. Serà el proper dimecres 16 de gener de 6 a 8 de la tarda al centre de Formació de Femarec, al carrer Sardenya 68-72 de Barcelona.
 
La segona xerrada, I a mi, qui em cuida?, serà el dijous 31 de gener al mateix centre i en el mateix horari. A diferència de la primera, estarà orientada per als i a les que tenen cura de persones amb discapacitat o trastorn mental, els quals s'obliden sovint de forma considerable de les seves pròpies necessitats socials, emocionals, laborals, econòmiques i de salut. Sentiments com la tristesa, irritabilitat o culpabilitat, tot i que es consideren normals davant d'aquesta situació, és important conèixer el límit.  
 
Aquesta segona xerrada, per tant, tindrà un doble objectiu. D'una banda, que els cuidadors i les  cuidadores que conviuen amb la discapacitat o trastorn mental prenguin consciència dels seus drets, i d'altra banda, informar-los sobre la diversitat de recursos dels que disposen per poder exercir-los.
 
Les dues xerrades estaran a càrrec de professionals qualificats i qualificades en les àrees de Treball Social i Psicologia, amb una llarga experiència a Femarec en els àmbits socials de les persones amb discapacitat i/o trastorn mental.       

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Roser Busquets
1.

Treballo en una Associació de Familiars de persones amb malaltia mental,on disposem d'un SAF(Servei d'Atenció a Families) i se'ls dòna orientació ,assessorament i acompanyament individual en aquest procés.Per sort, cada vegada els familiars poden disposar de més serveis d'aquest tipus.
Felicitats per la xerrada.

  • 0
  • 0

Comenta aquest article