La Xarxa pels Drets Socials fa una crida a participar en la Marxa per la Dignitat

La iniciativa pretén reclamar que es garanteixin els drets socials i bàsics i denunciar les retallades i els abusos dels poders financers

La Xarxa pels Drets Socials (XDS) ha organitzat per aquest 18 de gener una marxa a Salt i Girona pels drets socials. La Marxa per la Dignitat, segons els organitzadors, pretén denunciar les retallades i els abusos dels poders financers, i reclamar que es garanteixin pilars bàsics en matèria de drets socials com ho són l'educació, la salut, el treball i l'habitatge.
 

La marxa sortirà a dos quarts de 10 del matí de l'ajuntament de Salt i acabarà a les 2 del migdia a l'hospital Trueta de Girona. L'itinerari preveu aturades en seus d'organismes públics i privats de Girona i Salt, en què s'escenificarà el suport a les plantilles de treballadores i treballadors públics en lluita i s'assenyalaran els qui es consideren culpables de l'actual situació social i econòmica.
 
Les parades més significatives seran a l'hospital Sta. Caterina, l'escola Montfalgars, la seu de Bankia, la Cambra de Comerç i els Jutjats de Girona, en què es llegiran manifestos i es realitzaran accions, respectivament, a favor de la sanitat pública i contra la corrupció, per l'escola pública de qualitat i en català, contra els desnonaments i a favor d'un habitatge digne, pel dret al treball i contra la reforma laboral i contra la repressió i la privatització de la justícia. El manifest final serà llegit a hospital Trueta per part de Raúl García-Durán, professor d'economia aplicada a la UAB.
 
Segons s'ha explicat, a més de ser un acte reivindicatiu en la defensa dels drets socials bàsics de la ciutadania i en contra de la dictadura dels mercats, la Marxa per la Dignitat serà també el tret de sortida d'una setmana d'activitats de diverses entitats socials que, amb el nom d'ESPAVILA'T, pretén visualitzar la tasca de denúncia social i proposta d'alternatives a les actuals politiques econòmiques i socials per part de la XDS i els diferents col·lectius que en formen part.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article