El Consell Municipal de Benestar Social de Barcelona lliura els premis als Mitjans de Comunicació

El concurs del consistori de la capital catalana arriba a la vintena edició


Divendres al vespre va tenir lloc el lliurament dels 20ens Premis del Consell Municipal de Benestar Social als Mitjans de Comunicació a través dels quals l'Ajuntament de Barcelona vol fomentar el periodisme social, cívic i compromès amb una millor informació i tractament dels problemes socials a la ciutat. 

Aquests han estat els guanyadors dels Premis:
 
Internet
Premi a la Fundació Real Dreams pel web http://elmeugradesorra.org. Es tracta d'una plataforma de finançament col·lectiu en línia (crowdfunding) que sensibilitza i apropa la solidaritat als ciutadans i a les empreses. El president de puntCAT ha destacat l'acció social d'aquest web en tant que "ajuda a projectes de caire social a assolir els seus reptes; a dia d'avui ha ajudat a tirar endavant moltes iniciatives, tot un exemple de com Internet es posa al servei de les persones."
 
Menció especial a la Federació de Persones Sordes de Catalunya pel web http://webvisual.tv, un lloc innovador que acosta el llenguatge de signes català a tot el món. El jurat ha valorat la qualitat del web i l'estratègia de comunicació com a eina per a millorar la qualitat de vida de les persones amb dificultats auditives.
 
Premsa
Premi a Mercè Miralles pels articles "Avis maltractats" i "Desnonats. El drama de quedar-se sense habitatge i sense res", publicats a la Revista Presència, per la seva sensibilitat i rigor en l'aproximació al tema i l'èmfasi sobre la prevenció.
 
Menció especial a Luis Benvenuty (redactor) i Kim Manresa (fotògraf) pels articles "D'entre les ombres" i "La negra Flor" publicats a La Vanguardia, per la sensibilització social envers les dones pakistaneses i les dones nigerianes.
 
Ràdio
Premi al programa "L'hora L" de Ràdio Barcelona – Cadena SER per l'emissió monogràfica sobre pobresa infantil, un treball continuat del programa i de gran qualitat tant tècnica com de continguts.
 
Menció especial a Xavier Vidal pel programa "Els Avis de Facebook", emès a la Twitertulia d'Onda Cero Catalunya, per posar de relleu l'ús creixent d'Internet i les xarxes socials per part de les persones grans, afavorint un envelliment actiu i una millora de les relacions intergeneracionals.
 
Televisió
Premi al documental "Shaïma, Tànger", del programa Karakia de Televisió de Catalunya, per difondre les cultures que hi conviuen a la ciutat de Barcelona a través d'un fet tan quotidià com és el menjar.
 
Menció especial al programa de Latituds: "Sense llar" de Televisió de Catalunya, pel seu respecte i to positiu envers la problemàtica de les persones sense llar.
 
Enguany s'han presentat 100 candidatures als guardons que premien els professionals que contribueixen a sensibilitzar sobre la realitat social de la ciutat: 55 en la modalitat de premsa, 17 de ràdio, 8 de televisió i 20 d'Internet.
 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article