La discriminació de gènere continua vigent en el món acadèmic

Un estudi ho demostra arran de l'experiència empírica


Un estudi desenvolupat per personal investigador de la Universitat de Yale a New Haven (Estats Units) demostra l'existència de sexisme en l'àmbit acadèmic de les facultats de ciències. L'estudi ha arribat a aquesta conclusió en comprovar que, davant de sol·licituds similars per desenvolupar una determinada feina, es valoraven de manera més positiva les sol·licituds presentades hipotèticament per homes.
 

Fins ara molts estudis havien demostrat l'existència de discriminació de gènere en molts grups demogràfics, però no s'havia provat de manera experimental com afectava en el món acadèmic científic. 
 
L'equip responsable de la recerca va analitzar com trenta professors i professores de diversos departaments de sis facultats de ciències dels Estats Units qualificaven les sol·licituds d'estudiants per a un lloc vacant de cap de laboratori. A les sol·licituds se'ls va assignar un nom aleatori d'home o de dona. Després d'analitzar les qualificacions es va poder comprovar que les sol·licituds que havien estat assignades a un nom de participant masculí van ser valorades de manera més positiva que les sol·licituds assignades a dones, encara que aquestes demostressin un grau de competència similar per desenvolupar la feina oferta. A més, l'estudi també va poder corroborar la predisposició a pagar un salari més elevat als homes. Aquest comportament discriminatori es va poder constatar tant en els homes com en les dones encarregades d'avaluar les sol·licituds. 
 
Els resultats de l'estudi assenyalen que la discriminació de gènere inherent en el món acadèmic pot representar un fre a l'objectiu d'incrementar la participació de la dona en l'àmbit científic, i posen de manifest que calen polítiques encarades a millorar aquest aspecte en el procés de la selecció de personal si es vol incrementar la participació de les dones en l'àmbit científic. 

[extret de Recercat]

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article