Benestar Social i Família ofereix 10.236 places pel programa d'activitats "L'estiu és teu!"

Demà comença el període de preinscripcions a través d’Internet i el telèfon 012 per a estades d’infants i joves de 5 a 17 anys


L'Agència Catalana de la Joventut del Departament de Benestar Social i Família obrirà demà dimarts a les 12 hores el període de preinscripcions del programa d'activitats “L'estiu és teu!” a través del web www.xanascat.cat/estiuesteu i del telèfon d'atenció ciutadana 012. El programa, que enguany arriba a la seva dinovena edició, ofereix experiències de fins a dues setmanes a infants i joves de 5 a 17 anys a través de la Xarxa Nacional d'Albergs Socials de Catalunya (Xanascat). Les modalitats d'estades que es poden escollir són: música (29 estils i 27 instruments a triar), idiomes (anglès, francès o alemany), esportives (futbol, bàsquet i handbol), multiesportives (19 modalitats), combinat d'anglès i multiesportives, combinat d'anglès i astronomia, enginy, circ, teatre, veu, cinema, creatives i natura.
 

El nombre total de places que s’ofereixen és de 10.236. Això significa un augment de 1.825 places respecte els participants de l’anterior edició de “L’estiu és teu!”, el que suposa un increment del 22%.
Pel que fa al cost de les estades, les famílies nombroses, monoparentals i les acollidores que obtinguin plaça pels seus fills i filles gaudiran d’una reducció del 10% en el preu de les estades. Aquests ajuts s’emmarquen en les polítiques del Departament de suport a la família i, alhora, intensifiquen encara més l’orientació al servei públic que impregna els albergs gestionats per la Generalitat de Catalunya. L’any passat es van beneficiar de les reduccions a famílies nombroses i monoparentals un total de 1.860 nois i noies, el 22% del total de participants.
 
Noves modalitats
Com a principal novetat, el programa “L’estiu és teu!” introdueix aquest 2013 dues noves disciplines d’estada: d’una banda, natura per a participants de 8 a 12 anys i, de l’altra, combinades d’anglès i astronomia per a menors de 8 a 16 anys.
 
Les estades de natura es faran del 8 al 14 de juliol a l’Alberg Món Natura Pirineus de Son-Alt Àneu (Pallars Sobirà), que s’estrena així al programa “L’estiu és teu!”. Els participants coneixeran un entorn natural i sociocultural de gran valor mitjançant activitats formatives i de lleure. L’objectiu és prendre consciència de la importància de preservar el medi ambient.
 
Les colònies que combinen l’aprenentatge de l’anglès i l’astronomia es faran del 24 al 29 de juny als albergs de Tremp i l’Espluga de Francolí. Els nois i noies coneixeran diferents aspectes de l’univers en llengua anglesa. Entre d’altres activitats, podran fer observacions nocturnes de les constel·lacions, construiran coets, utilitzaran telescopis 3D o elaboraran un mural astronòmic.
 
Pel que fa a les estades de música, s’ha afegit un nou estil: danses catalanes i d’arreu del món, amb la pràctica de diversos instruments. Aquesta activitat s’adreça a nens i nenes d’entre 6 i 12 anys.
 
L’edició d’enguany també incorpora novetats pel que fa a la seguretat. En aquest sentit, s’ha revisat i millorat el manual de procediments que regeix aquest tipus d’activitats, gràcies a diverses auditories realitzades in situ i en el moment en què es duien a terme les estades en anteriors edicions.
 
L’aposta pels idiomes
Les propostes que concentren més places són les que fomenten l’aprenentatge d’idiomes: anglès, francès o alemany, ja sigui en les estades d’idiomes pròpiament dites, amb 3.380 places; les estades que combinen idiomes amb esport, amb 3.706; o les d’astronomia en llengua anglesa, amb 100 més. En conjunt, representen el 70% de l’oferta de places de “L’estiu és teu!”.
 
Pel que fa al calendari, el juliol és el mes amb més oferta (8.376 places), seguit per l’agost (1.350) i el setembre (510). D’aquesta manera, es dóna resposta a les diferents preferències i necessitats de les famílies i dels participants, expressades a través d’enquestes.
 
Preinscripcions fins el 19 de març
El procés de preinscripcions al programa s’iniciarà demà al matí a les 12 hores i s’allargarà fins a la mateixa hora del dimarts 19 de març.
 
Les persones que vulguin participar-hi poden fer la preinscripció a través del webwww.xanascat.cat/estiuesteu  i del telèfon d’atenció ciutadana 012. En el moment de formalitzar la preinscripció es donarà automàticament als participants un número concret, que serà el de referència per al sorteig públic de places davant notari que es realitzarà el 20 de març.
 
Totes les persones preinscrites a través del web, podran consultar, modificar o anul·lar les seves dades en qualsevol moment abans del sorteig. Els resultats del sorteig es publicaran a Internet el 22 de març a partir de les 12 hores, i es comunicaran el mateix dia per correu electrònic a les famílies.
 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article