Prop de 500.000 quilos i litres d'aliments repartits per la Creu Roja a Girona

Com a novetat, en aquesta fase també es repartiran productes com arròs, llegums, oli d'oliva, tomàquet fregit, conserves de peix, verdures en conserva, fruita en conserva, cereals i potets infantils


La distribució d'aliments és una de les accions més importants de la Crida d'ajuda llançada per Creu Roja ('Ara + que mai') per tal d'incrementar el seu suport a les persones afectades per la crisi al nostre país i atendre a 300.000 persones més en situació d'extrema vulnerabilitat, a més dels dos milions de persones a les que assisteix anualment. Els col·lectius als que es dirigeix la crida són els més “vulnerables”, com famílies amb tots els seus membres en atur, nens que viuen en llars amb pocs recursos, persones grans amb responsabilitats familiars sobrevingudes per la precarització familiar, persones aturades de llarga durada, persones sense llar, i joves en atur.

Així, durant el mes de març, Creu Roja a Girona completarà la distribució de 498.831.675 de quilos i litres d'aliments entre les persones més desfavorides, prevista en el seu Pla d'Aliments 2012, que va començar el juliol de l'any passat. En total, aquest programa beneficiarà 20.000 gironins i gironines.
 
Com a novetat, el 2012 la normativa comunitària ha permès ampliar la gamma de productes alimentaris que es poden adquirir per ser distribuïts a les persones més necessitades, de manera que, a més de productes lactis (llet UHT i llet de continuació en pols) i de cereals (pasta, galetes, cereals infantils), per primera vegada, s'han pogut incorporar a la 'cistella d'aliments' llegums, oli d'oliva, conserves de peix, així com sucs, fruita en conserva i aliments infantils. El Pla d'Aliments de Creu Roja depèn del Fons Espanyol de Garantia Agrària (FEGA).
 
Altres intervencions de la Creu Roja a Girona per donar suport a les persones afectades per la crisi al nostre país són la distribució de 4.285 kits d'emergència social per valor de 77.122€ el passat 2012, que incloïen productes d’alimentació infantil, bolquers, alimentació familiar, vestuari i estris, els punts d'informació sobre ocupació o les ajudes econòmiques de caràcter puntual. Però, a més d'aquestes mesures d'emergència social, Creu Roja està reforçant altres intervencions com el seu Pla d'Ocupació, en el qual han participat 2.547 persones des del 2000 i 972 han trobat feina que representen un 38%.
 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article