Arriba a Barcelona l'exposició Art Jove a les Terres de l'Ebre 2012

Inclou una vintena d'obres en diverses disciplines de sis artistes ebrencs


L'exposició Art Jove a les Terres de l'Ebre 2012 promoguda per la Direcció General de Joventut del Departament de Benestar Social i Família obrirà les portes avui dijous a les set de la tarda a la Sala d'Art Jove de la Generalitat de Catalunya, ubicada al carrer Calàbria, 147 de Barcelona.

La mostra consta d'una vintena d'obres sobre diverses temàtiques i en diferents disciplines (audiovisuals, instal·lacions i pintures), algunes d'elles de caràcter interactiu. Els autors són sis artistes ebrencs seleccionats en la darrera convocatòria d'Art Jove de les Terres de l'Ebre. El títol de les seves obres són:
 
- “Si em doneu cinc minuts... jo vos ho explico” d'Elena Blesa  (la Sénia)
- “Entre dones” de Lara Gombau (les Cases d'Alcanar)
- “Dolor empàtic” d'Isaura Castellà (Amposta)
- “Infancia perdida” de Madalina Iulia (Sant Carles de la Ràpita)
- “Camí Rodó: quadern de viatge” de Carlos Oriol i Eloi Balsells (Móra d'Ebre)
 
Tots aquests artistes passaran a formar part del catàleg de joves creadors que han participat en aquesta iniciativa en les darreres vuit edicions. L'objectiu de la convocatòria, que compta amb la col·laboració del Departament de Cultura i “la Caixa”, és donar suport a la creació cultural del territori i, en concret, als i les joves creadors de fins a 30 anys que hagin nascut o resideixin a les Terres de l'Ebre. 
 
Els coordinadors territorials de la Direcció General de Joventut a Barcelona, Oriol Martín, i a les Terres de l'Ebre, Maria Teresa Marcelino, inauguraran l'exposició aquest dijous a les set del vespre.
  
Fins el 12 març
L'exposició es podrà veure a la Sala d'Art Jove fins el 12 de març, de dilluns a divendres de 10 a 20 hores.
 
La mostra acaba el seu recorregut a Barcelona després d'un periple per les quatre capitals de comarca de les Terres de l'Ebre: Tortosa, Amposta, Gandesa i Móra d'Ebre.
 
Activitat permanent
La Sala d'Art Jove, gestionada pel Departament de Benestar Social i Família, està destinada a la producció i difusió de pràctiques artístiques emergents. La seva programació es configura a partir d'una convocatòria pública i de periodicitat anual, amb l'abast circumscrit a Catalunya i dirigida a joves menors de 30 anys.
 
Una aposta important de la Sala d'Art Jove és l'articulació d'un procés de formació amb els artistes seleccionats a l'hora de produir les diferents exposicions. Aquest procés es realitza a través de dinàmiques informals, de procediment en horitzontal, i es compta amb la participació de diferents professionals que articulen conjuntament amb els artistes un procés de producció compartit. D'aquesta manera, l'espai s'ha convertit en un autèntic laboratori per a l'experimentació i la formació. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article