AMPANS va batre rècord d'atencions el 2012

Va atendre a més de 1.000 persones i les seves famílies


AMPANS, fundació dedicada a l'atenció de persones amb discapacitat intel·lectual del Bages, va atendre durant l'any passat a més d'un miler de persones (1.082 persones) i a les seves famílies, a través dels diversos serveis de l'entitat; prop de dues-centes persones més que l'any passat. On es va experimentar un creixement més important va ser en els serveis d'inserció laboral que van aconseguir 41 noves contractacions a través del centre especial de treball i de l'empresa ordinària i van atendre a més de 300 persones durant el 2012. 
 

Pel què fa a les 41 noves insercions aconseguides durant l'any passat, 28 van ser en el sector serveis, 9 a la indústria, i la resta al sector del comerç. De les contractacions, 23 es van fer a través del centre especial de treball de l'entitat  i 17 en empreses de la comarca. 
 
Davant l'increment de demandes de persones amb especials dificultats d'inserció laboral que s'han adreçat a AMPANS demanant ajuda per trobar una feina o per formar-se per a un lloc de treball, l'entitat ha ampliat l'oferta del servei d'intermediació laboral i ha intensificat l'àrea de formació i la recerca de feina. D'aquesta manera pot atendre, majoritàriament a persones amb discapacitat intel·lectual i malaltia mental, però també a persones amb discapacitat física o sensorial i altres col·lectius en risc d'exclusió (persones menors de 25 anys sense feina, persones immigrants, persones aturades de llarga durada i persones majors de 45 anys). Els professionals del servei d'inserció d'AMPANS desenvolupen  programes com l' Incorpora de “La Caixa”, el treball amb suport i els itineraris d'inserció del Departament d'Empresa i Ocupació, i els cursos de formació ocupacional del Servei d'Ocupació de Catalunya, per formar i ajudar a trobar feina a les persones amb discapacitat intel·lectual i amb risc d'exclusió. 
 
 
Davant la situació de crisi i del risc de tornar a caure en la invisibilitat de les persones que atén, AMPANS està posant tots els recursos al seu abast per minimitzar l' impacte de la crisi en les persones amb discapacitat intel·lectual i risc d'exclusió. Moltes persones que treballaven a l'empresa ordinària han perdut el seu lloc de treball i demanen feina i serveis a l'entitat. Malgrat tot, l'entitat posa de relleu que està trobant moltes dificultats per poder atendre i donar feina a totes les persones que ho necessiten i que el treball per a una persona amb discapacitat significa molt més que una feina i un sou.
 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article