'52 tallats i un tovalló' s'estrena amb una entrevista al president Mas

La Fundació Mas Albornà presenta el blog que durant un any publicarà entrevistes a persones rellevants parlant sobre la discapacitat


Les cotxeres del Palau Robert de Barcelona van acollir ahir dijous al vespre la presentació del blog '52 tallats i un tovalló' amb la presència de la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté; del periodista de Rac1 Jordi Basté i del director del setmanari El 3 de vuit i membre de la junta de Mas Albornà, Ricard Rafecas. L'estrena de la iniciativa de Mas Albornà va omplir la sala de gom a gom, i és que no cada dia s'inaugura un blog d'entrevistes a persones rellevants que parlen sobre la discapacitat. Des del social.cat col·laborem amb aquesta iniciativa i cada divendres publicarem un fragment de l'entrevista que aquella setmana s'haurà estrenat al blog. La primera, al president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas. Enllaçarem la nostra entrada amb l'entrevista completa perquè la pugueu llegir i podeu conèixer-ne també l'off the record. 
 

Per què el blog es diu '52 tallats i un tovalló'? Ricard Rafecas ho va explicar en la seva intervenció: "'52' per les setmanes que té l'any i, per tant, pel nombre d'entrevistes que es preveu publicar; 'tallats' perquè simbolitza la conversa distesa, la de després d'un dinar, relaxada i, finalment, el 'tovalló' perquè és allà on s'apunten les coses importants, com el compromís de Messi". Un nom ben quotidià per normalitzar una temàtica que si bé ha avançat molt encara li queda molt de camí per recórrer en la plena integració amb la societat. La consellera Munté, al seu torn, va felicitar la iniciativa i va considerar que '52 tallats i un tovalló' és "una finestra al món per donar a conèixer aquest col·lectiu" i va recordar que Catalunya va ser pionera els anys 80 quan es van suprimir per llei algunes barreres. "Falta molt per recórrer però en alguns àmbits hem avançat", va sentenciar. 
 
La discapacitat i els mitjans de comunicació
 
Jordi Basté va aprofitar la seva intervenció per fer una autocrítica dels mitjans i admetre que a dia d'avui encara és molt, massa, complicat trobar informació referent a aquest col·lectiu entre les notícies i els mitjans generalistes. El motiu d'aquesta poca presència va admetre no conèixer-lo però sí que es va mostrar obertament partidari -seguint i citant la voluntat de la seva col·lega de professió Mònica Terribas- d'incloure el col·lectiu de les persones amb algun tipus de discapacitat en les tertúlies o en qualsevol gènere informatiu com una veu més. "Hem d'augmentar la informació sobre discapacitat tant en quantitat com en qualitat", va assegurar. "Hem d'aconseguir que a banda de ser protagonistes, aquestes persones també puguin ser uns espectadors més de la informació que generem", va afegir i es va remetre a "l'excel·lent tasca de normalització" que fan casos com la presència de personatges com el Narcís i la Neus a El cor de la ciutat, la sèrie de TV3. 
 
Un patrocini que va més enllà
 
El projecte de la Fundació Mas Albornà compta amb el patrocini de Lider coffee i el seu gerent va explicar que la implicació de l'empresa cafetera amb '52 tallats i un tovalló' va més enllà de l'esponsorització. Per aquest motiu comercialitzen els seus productes amb una etiqueta amb un codi QR que remet al blog. Així, els clients o els consumidors de les màquines de cafè tindran més fàcil arribar al blog i seguir, setmana rere setmana, la publicació d'aquestes entrevistes fetes majoritàriament per voluntaris del projecte. 
 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article