Gairebé 1.200 persones ja poden ser cuidadores no professionals

Benestar Social i Família, la Fundació Pere Tarrés i Creu Roja han impartit els 64 cursos


1.195 persones han superat enguany aquesta formació dirigida a persones cuidadores no professionals. En aquesta edició s'han realitzat 64 cursos de 25 hores, dividides en dos mòduls: un de genèric de 15 hores i un mòdul específic segons la tipologia de persona dependent de qui es té cura. El primer mòdul tracta temes genèrics com ara què és la dependència i com s'afronta socialment, recursos específics per a la gent gran, l'estrès de la persona cuidadora, nocions bàsiques de primers auxilis... El mòdul específic se centra en aspectes més concrets com el deteriorament cognitiu, les demències, les alteracions de la capacitat motora, els trastorns del son, la cura de la pell, les alteracions de la capacitat funcional, la nutrició o la resolució de conflictes, entre d'altres.

En conjunt, el programa formatiu ajuda les cuidadores i els cuidadors a tenir cura de les persones que atenen amb l'aprenentatge d'actituds, continguts i procediments que contribueixin també a garantir el seu propi benestar.
 
El Departament de Benestar Social i Família ha organitzat els cursos, que han estat coordinats i impartits per Creu Roja i Fundació Pere Tarrés. La formació també ha rebut el suport de la Fundació Catalunya - La Pedrera, en el marc del Programa Persones Cuidadores.
 
El pressupost per aquestes accions formatives ha estat de 187.986 euros, dels quals 170.546,9 euros han estat aportats pel Departament de Benestar Social i Família i 17.439,1 euros per la Fundació Catalunya – La Pedrera, que també ha proporcionat els materials.
 
Les tres entitats que col·laboren en el projecte i diversos ens locals han cedit aules per dur a terme la formació. Els cursos es van celebrar a finals de 2012 en una cinquantena de localitats catalanes: Barcelona, Sant Carles de la Ràpita, Hospitalet, Balaguer, Mollerussa, Valls, Reus, Ametlla de Mar, Tortosa, Vendrell, Vila-seca, la Seu d'Urgell, Prat de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Lleida, Vilafranca del Penedès, Vilanova i la Geltrú, Viladecans, Sant Boi de Llobregat, Tarragona, Cornellà de Llobregat, Corbera de Llobregat,  Gavà, Badalona, Mataró, Arenys de Mar, Montgat, Cerdanyola, Rubí, Sabadell, Terrassa, Sant Cugat, Viladecavalls, Granollers, Mollet, Caldes de Montbui, Montornès, Igualada, Manresa, Sallent, Berga, Vic, Figueres, L'Escala, Palamós, Olot, Girona, Salt, Ripoll, Blanes i Castelldefels.
 
A 31 de desembre de l'any passat a Catalunya hi havia un total de 110.726 persones que rebien la prestació de cuidador no professional prevista a la Llei de promoció de l'autonomia personal i atenció a les persones en situació de dependència.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article