Un galliner, resultat de la suma de la inserció laboral de persones amb malaltia mental i la promoció de productes forestals del Montseny

Areté i APMontseny signen un conveni per crear 12 llocs de treball


El Centre Especial de Treball (CET) Areté de Tona ha acollit aquest migdia la signatura d'un conveni entre la Fundació Areté i l'Associació de Propietaris del Montseny (APM) per la inserció laboral de 12 persones amb problemes de salut mental i la promoció dels productes forestals del massís del Montseny. Tal com ha explicat el president de la Fundació Areté, Jordi Serra, el conveni permetrà contractar per part de l'APM els serveis del CET Areté en aquelles tasques de bosc que no hagi de realitzar de forma específica un professional forestal. Per la seva banda, Areté incorporà fusta de castanyer o d'altres espècies del massís del Montseny en la fabricació dels seus articles de l'àrea de fusteria. L'objectiu final és "afavorir el creixement i el desenvolupament de les dues entitats", segons Serra.
 

El president de l'APM ha afegit que, a partir d'aquest acord, es facilitarà el subministrament de fusta serrada de castanyer o d'altres espècies del Montseny perquè Areté pugui fabricar els seus productes a través d'empreses o serradores que tenim associades. I ha destacat el caràcter "especial" d'aquesta col·laboració perquè "som dues entitats sense ànim de lucre".
 
El galliner: un nou producte d'Areté fabricat amb fusta de castanyer
En el marc de l'acte, s'ha presentat el primer producte que el CET Areté ha fabricat amb fusta de castanyer gràcies a l'acord amb APM: un galliner de jardí per a tres o quatre gallines. N'hi ha dues versions, una de més gran, de 350 euros, i una de més petita, de 295. Segons l'espai, es pot deixar obert, perquè entrin i surtin les gallines, o tancat, perquè estiguin sempre a dins. El seu trasllat és molt senzill, ja que s'ha dissenyat per encabir-lo en un paquet de 13 peces de només 24 cm de gruix i de 130 x 110 de superfície (el gran. També és un producte de fàcil muntatge i pràctic per a la seva neteja. 
 
El galliner es comercialitzarà a través de la nova botiga online d'Areté i d'altres botigues a internet, a través de diverses fires i altres accions comercials. Precisament, la presentació oficial del producte es farà aquesta setmana, en el marc del Mercat del Ram de Vic.
 
 
Areté és un Centre Especial de Treball que forma part de la xarxa de serveis de la Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d'Osona i té com a finalitat promoure la inserció laboral i social de persones amb malaltia mental i amb dificultats per inserir-se al món laboral. Dóna feina a 15 persones, 12 de les quals amb problemes de salut mental.
 
L'APM té per objectiu difondre els beneficis socioambientals que generen les explotacions agro-forestals del Montseny, i agrupar la propietat del Montseny per posar en valor els actius econòmics, culturals i socials del massís. L'entitat promou i executa la gestió forestal i agrària per assolir viabilitat econòmica, ambiental i socialment durable, i orientada a la obtenció de productes de qualitat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article