Les vacances en família es consoliden com una opció educativa d'oci

Les estades de la Fundació Pere Tarrés per a aquesta Setmana Santa s'han doblat respecte al mateix període de l'any anterior


Gaudir d'un temps de descans amb tota la família a un preu econòmic i amb un programa d'activitats dissenyat segons les edats de cada participant és el que la Fundació Pere Tarrés proposa en les seves Vacances en família. Una opció que cada vegada té millor acollida entre els pares i mares que no volen renunciar a gaudir de les seves vacances a uns preus molt econòmics. Per només 360 euros, una família tipus de 2 adults i dos nens pot reservar una estada de 4 dies i 3 nits amb pensió completa en una habitació per a ells sols amb bany propi.
 

Aquesta opció, que combina activitats de lleure amb sortides a punts d'interès de l'entorn on estan situades les cases de colònies, s'està consolidant cada cop més. A més, permet aprendre i conviure amb altres famílies amb l'enriquiment social i vivencial que això representa per a grans i petits. Els pares comparteixen estones, activitats i converses amb altres pares i mares, mentre els infants poden jugar i divertir-se amb altres nens i nenes de la seva edat en un espai exterior i en un context formatiu dirigit per un equip d'educadors.
 
De fet, les reserves d'enguany doblen les que es van registrar durant la setmana santa de l'any passat, passant de 245 estades al 2012 a 553 al 2013.
 
Les cases de colònies que fan activitats per a famílies són Artur Martorell a Calafell, La Ruca a Avinyó (El Bages) La Sala a La Pobla de Lillet (Berguedà), Santa Maria del Roure a Cantonigròs (Osona), Montsec-Mur a Guàrdia de Noguera (Pallars Jussà) i Anna Maria Janer a Llívia (La Cerdanya).
 
Es tracta d'una tendència que es va consolidant des dels darrers anys. En els nostres allotjaments, oferim cada vegada més programes educatius per a famílies amb activitats d'oci per compartir entre pares i fills: excursions, jocs, descobertes, visites. Així ho hem fet durant els caps de setmana, els ponts i les vacances d'estiu del 2012 acollint gairebé 6.200 estades.
 
Una altra opció de lleure educativa més especialitzada que també ha tingut molt bona acollida aquesta Setmana Santa són les esquiades, que han omplert les places disponibles.
 
Conciliació de la vida familiar i laboral
 
Però la Setmana Santa també ha esdevingut un període més de l'any on els pares i mares necessiten conciliar la vida familiar i laboral i les activitats de lleure són una de les opcions preferents de les famílies. L'any passat, molts centres d'esplai van obrir les seves portes per primera vegada en aquesta època i enguany ho tornen a repetir. Els infants i joves poden optar per casals, colònies i campaments que contribueixen al seu creixement personal.
 
Més d'un miler d'infants i joves, d'edats entre 3 i 18 anys, s'han inscrit per participar a les activitats de lleure que els centres d'esplai federats de la Fundació Pere Tarrés han preparat per a les vacances de Setmana Santa. Les propostes són casals, colònies, campaments i rutes.
 
El preu de les activitats també és molt variat: entre 40 i 200 euros en funció de l'activitat (casals, colònies, etc) i de la seva durada i s'estructuren entorn a un eix temàtic que serveix per organitzar els jocs, tallers i activitats educatives.
 
La Fundació Pere Tarrés continua treballant per assegurant que la situació econòmica de les famílies no impedeixi que els més petits infants gaudeixi del seu dret al lleure, a passar-s'ho bé, al joc i al contacte amb la natura. Per aquest motiu, aquesta setmana santa ha atorgat unes 300 beques i ajuts a infants de famílies amb dificultats socioeconòmiques que suposen uns 11.000€.
 
La Fundació Pere Tarrés és l'entitat de lleure més gran de Catalunya, amb 227 centres d'esplai que apleguen 15.000 infants i 4.000 monitors.
 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article