Les millors innovacions socials es troben aquests dies a Barcelona

Els eixos principals són el suport a famílies monoparentals, l'ocupació juvenil i la inserció laboral de persones amb discapacitat


L'Ajuntament de Barcelona ha organitzat tres jornades en les quals experts internacionals d'arreu del món explicaran les seves propostes i programes per abordar els reptes socials de Barcelona. Concretament, s'han organitzat tres jornades: dimarts, dia 19 de març, el 22 d'abril i el 14 de maig.

A cadascun dels fòrums es tractarà un tema concret: com es pot millorar l'ocupació juvenil, com es pot donar suport a les famílies monoparentals i com es fomenta la inserció laboral de les persones amb discapacitat. De les 302 solucions que es van proposar, se n'han seleccionat 4 per cada temàtica. S'han escollit les propostes diferents que responien a criteris de sostenibilitat, que haurien funcionat en el lloc on s'han implantat i que es podrien desenvolupar a Barcelona.
 
El primer dia, el dia 19, s'exposaran experiències d'èxit sobre com es pot millorar l'ocupació juvenil, una de les preocupacions del consistori. Durant la jornada, un grup d'innovadors explicarà quatre projectes concrets, per exemple una federació que finança projectes de gent jove o un programa de formació que combina l'estudi amb la creació i el desenvolupament de negocis per part dels alumnes.
 
L'aposta del Govern és generar coneixement perquè els emprenedors de la ciutat puguin escollir les iniciatives innovadores més eficients i les puguin aplicar per donar resposta a problemes socials que es donen a la ciutat.
 
Aquests fòrums sorgeixen a iniciativa de l'Àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports després d'una trobada sobre innovació social que es va fer a Irlanda. Serà el primer cop que una jornada així se celebra a Barcelona. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article