Un equip de valoració i orientació a Berga determinarà el grau de discapacitat

Fins ara es feia a Manresa · Un acord entre el Departament de Benestar Social i Família i el Consell Comarcal del Berguedà permetrà la valoració


A partir del 3 d'abril les valoracions del grau de discapacitat per la població del Berguedà ja no s'hauran de fer a Manresa com fins ara sinó que es podran fer a Berga. Arran d'un acord entre el Departament de Benestar Social i Família i el Consell Comarcal del Berguedà la ciutadania no s'haurà de desplaçar fins la capital del Bages per a fer les valoracions i les orientacions pertinents. 
 

En concret, els usuaris i usuàries seran atesos a l'Hospital Sant Bernabé on un equip de valoració i orientació del Departament es traslladarà amb una periodicitat mensual o quinzenal, en funció del volum de peticions. Això serà possible gràcies a la cessió dels espais i la infraestructura necessària en el recinte hospitalari que ha promogut el Consell Comarcal del Berguedà.
 
Segons dades de l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials, el 2012 es van tramitar 361 sol·licituds de reconeixement de discapacitat corresponents al Berguedà, que sumades a les del Bages van arribar a les 1.925.
 
Reconeixement de discapacitat
 
El reconeixement oficial de la situació de discapacitat en qualsevol dels graus establerts és un requisit indispensable per accedir a les prestacions econòmiques i les accions assistencials que la Llei de serveis socials reconeix per a les persones amb discapacitat.
 
El certificat de reconeixement de discapacitat és un document acreditatiu de la condició de discapacitat. Indica el diagnòstic i el grau de disminució expressat en percentatge i l'expedeixen els equips de valoració i orientació dels centres d'atenció a les persones amb discapacitat de la Generalitat de Catalunya. Aquests equips estan formats per un metge o metgessa, un assistent o assistenta social i un psicòleg o psicòloga.
 
Les sol·licituds de reconeixement de discapacitat es poden lliurar als centres d'atenció a persones amb discapacitat de la Generalitat, a les delegacions territorials del Departament de Benestar Social i Família, a les Oficines de Benestar Social i Família o a les oficines de registre administratiu de la Generalitat.
 
Un cop estudiada la informació del cas, el Departament comunica a la persona sol·licitant el dia, l'hora i el lloc on s'ha de presentar per poder fer la valoració del grau de discapacitat. A partir del 3 d'abril els usuaris i usuàries del Berguedà se'ls convocarà a l'Hospital Sant Bernabé, enlloc de Manresa.
 
Més informació sobre el reconeixement de la situació de discapacitat a la pàgina web de Benestar Social i Família.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article