1r Torneig de Bàsquet Adaptat Sant Jordi, un model d'integració a través de l'esport

Lluïsos de Gràcia i l'Associació Catalana d'Integració i Desenvolupament Humà l'han dut a terme amb la participació dels quatre millors equips de bàsquet adaptats de Catalunya


La pista de bàsquet dels Lluïsos de Gràcia s'ha omplert aquest diumenge a la tarda, com és habitual, de jugadors de bàsquet. Aquesta vegada, però, els equips estaven integrats per a persones amb intel·ligència límit o discapacitat intel·lectual. El motiu, el 1r Torneig de Bàsquet Adaptat Sant Jordi, una iniciativa impulsada per Lluïsos de Gràcia i acidH (Associació Catalana d'Integració i Desenvolupament Humà). 
El torneig és fruit d'un acord de col·laboració signat l'octubre passat entre les dues entitats amb l'objectiu de donar a conèixer la pràctica del bàsquet per part de les persones amb intel·ligència límit i establir llaços d'unió entre els jugadors de les dues entitats. El fet més remarcable d'aquest acord és la creació de l'equip Lluïsos-acidH, un equip de bàsquet format per persones amb intel·ligència límit que entrena cada setmana a la pista dels Lluïsos i que porta la mateixa equipació que tots els altres jugadors de l'entitat.

Els Lakers de Montbau, es proclamen campions
 
Justament l'equip Lluïsos-acidH és un dels que ha participat en aquesta primera edició del torneig competint contra els B.G., els Màgic i els Lakers de Montbau. Després de les semifinals, Lluïsos-acidH i els Lakers de Montbau s'han enfrontat en una final d'excepció amb un joc molt intens i una disputa molt igualada de la victòria. 
 
L'any que ve, també en femení
 
El 1r Torneig de Bàsquet Adaptat Sant Jordi ha estat un èxit tant pel que a fa a l'afluència de públic com a la valoració dels equips participants i l'organització. És per això que la voluntat de Lluïsos de Gràcia i acidH és repetir l'experiència l'any que ve i treballar perquè el torneig de l'any que ve pugui incloure també la categoria femenina. 
La primera és una entitat que compta amb 1200 socis dels quals més de 300 juguen setmanalment a bàsquet, la segona una associació que treballa en defensa dels drets de les persones amb intel·ligència límit i per a la seva integració social.
 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article