L'Ajuntament de Barcelona presentarà al ple un model d'atenció als infants víctimes de violència masclista

Pretén unificar en un sol circuit l'atenció a les dones i els fills que fins ara s'atenen per vies diferents


L'Ajuntament de Barcelona impulsarà un pla per atendre els infants i adolescents que estiguin en situació de violència masclista. El nou model pretén unificar en un sol circuit l'atenció a les dones i els fills que fins ara s'atenen per vies diferents. Aquesta és una de les mesures que el Govern portarà al plenari del mes d'abril.

El nou model es planteja arran de la diagnosi conjunta que s'ha fet des de l'Ajuntament i el Consorci de Serveis Socials, en la qual s'ha detectat la manca d'una mirada integral en l'atenció als infants i adolescents i a les seves mares.
 
També en relació amb els infants, el consistori posarà en marxa el Pla per a la infància a Barcelona 2013-2016, que pretén aconseguir la integració i el benestar dels nens en tots els àmbits perquè els infants també siguin protagonistes a la ciutat. La mesura incorpora un baròmetre que analitzarà l'impacte que té la crisi en els més de 235.000 nens i adolescents d'entre 0 i 17 anys que viuen a la ciutat.
 
De l'àmbit econòmic destaca l'aprovació definitiva del primer paquet d'inversions, de prop de 130 milions d'euros, que el Govern municipal, amb tota probabilitat, aconseguirà desbloquejar a través de l'acord amb el Partit Popular. La part més gran d'aquest paquet, prop de 34 milions, es destinarà a l'urbanisme, com ara la cobertura de les vies de Sants, les Glòries o el passeig de Gràcia.
 
El Ple debatrà, a proposta del PSC, instar el Govern central a obligar que es destinin els recursos del proper Fons de Liquiditat Autonòmic a pagar els ajuntaments amb caràcter prioritari. També es parlarà de què cal fer amb els pisos buits. El Partit Popular plantejarà donar un ús social a tots els habitatges públics que estiguin desocupats.
 
Per la seva banda, ICV-EUiA presentarà una proposta per invertir 120 milions d'euros més durant el 2013 a equipaments socials i de proximitat.
 
Finalment, Unitat per Barcelona demanarà que Barcelona pagui els seus impostos a l'Agència Tributària de Catalunya i que la ciutat aposti per la creació d'una agència tributària catalana. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article