La Taula del Tercer Sector alerta dels perills que comporta la nova retallada en Dependència

La dràstica tisorada del govern de Rajoy, comparada amb altres partides dels pressupostos de l'Estat, demostra la seva sensibilitat social


La Taula del Tercer Sector, de la qual en formen 4.000 entitats socials, alerta de les greus conseqüències socials i laborals que poden comportar la nova retallada de 1.108 milions d'euros que prepara el Govern  espanyol. Una retallada que suposa una modificació en el model, eliminant drets fonamentals i destruint llocs de treball. Alhora, farà augmentar l'economia submergida.
 

Aquesta nova retallada suposa més pressió sobre les famílies afectades i sobre els usuaris que hauran de fer front a un major copagament del tot inassumible per alguns afectats.
 
Aquesta nova retallada comportarà, també, unes conseqüències indubtables per als cuidadors familiars i els cuidadors professionals que atenen a les persones amb un grau de dependència concret. Ja que s'intensifica la precarietat de la seva feina i les famílies rebran menys ajudes per poder fer front a la seva situació particular. Aquesta mesura provocarà que milers de persones en situació de vulnerabilitat econòmica hagin de fer front a un cost que no podran assumir. Per tant, augmentaran les situacions de pobresa de persones dependents i de les seves famílies.
 
Pel què fa als nous usuaris que puguin entrar a rebre les ajudes, la Taula del Tercer sector lamenta que amb la nova retallada, els nous beneficiaris i els que ja reben algun tipus d'ajuda, hauran d'assumir un 5% més en forma de copagament. (un 50% més del què pagaven fins ara).
 
La Taula del Tercer Secor alerta, també, que durant els últims anys ja s'han quedat moltes persones sense atendre i que amb aquesta nova retallada encara hi haurà més famílies i usuaris que no cobraran mai cap tipus d'ajuda. Alhora, provocarà que milers de persones que actualment són reconegudes com a persones dependents, i perdin aquest reconeixement i el que això implica, com a mínim fins a finals del 2014, ja que el govern preveu una nova retallada de 168 milions pel 2014.
 
La Taula del Tercer Sector recorda els eixos fonamentals que defineixen aquesta llei:
 
- Acompliment de dels seus terminis i finançament a parts iguals entre estat i Comunitats Autònomes. 
 
- La promoció de l'autonomia personal, que capacitin i empoderin les persones dependents.
 
- L'impuls de la figura del gestor de cas com a un únic referent, per afavorir un treball integral amb la persona.
 
- Un treball cooperatiu i col·laboratiu entre l'Administració de l'Estat, les autonòmiques i les locals.
 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article