Les entitats socials catalanes fan una crida a la ciutadania perquè marqui la casella de finalitats socials en la declaració de la renda

Guiteras lamenta que encara el 40% dels contribuents catalans no marquen la casella

La Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, de la qual en formen part prop de 4.000 entitats catalanes, i el Departament de Benestar Social i Família han fet una crida a la ciutadania perquè marqui la casella de fins socials en la presentació de la declaració de la renda d'enguany. Aquesta petició l'han fet en el marc d'una roda de premsa celebrada aquest matí a la seu de la Fundació Esclerosi Múltiple de Barcelona, una de les moltes entitats socials catalanes que han rebut diners del fons del 0,7% de l'IRPF en els últims anys. A la roda de premsa hi han intervingut la presidenta de la Taula del Tercer Sector, Àngels Guiteras, la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté i el president d'ECOM, Antonio Guilllén.

La presidenta de la Taula del Tercer Sector, Àngels Guiteras ha lamentat que, tot i el moment que viu el país i l'enorme sensibilitat social que hi ha, el 40% dels contribuents catalans encara no marquen la casella de finalitats socials a la declaració de la renda. Guiteras ha recordat que si els contribuents no marquen cap de les dues caselles, els diners corresponents aniran a parar als pressupostos de l'Estat i "tots sabem les prioritats que té el govern espanyol en aquests moments", ha recordat.
 
Guiteras i Munté han recordat el dret de la ciutadania a decidir sobre la destinació d'una part dels seus impostos especialment en un context de crisi que afecta als col·lectius més desfavorits de la població. També han volgut deixar clar els possibles dubtes que tingui el ciutadà a l'hora de marcar, o no, la casella per a fins socials.
 
Per la seva banda, la consellera de Benestar Social i Família, ha reclamat que el govern compleixi les 12 sentències del Constitucional que avalen que les Comunitats Autònomes han de gestionar els fons procedents de la casella del 0,7%.
 
El president d'ECOM, Antonio Guillén, ha explicat què han fet les entitats d'ECOM, i la Fundació Esclerosi Múltiple en particular, amb els diners procedents dels fons de la casella de fins socials corresponents a l'any passat.
 
L'any passat es van distribuir 204 milions d'euros a 425 entitats socials de l'Estat i es van poder realitzar 1.103 projectes. El 2012 es van recaptar 8 milions d'euros més que el 2011, a través de la casella de fins socials. Aquests diners es distribuiran durant el 2013. L'any passat, quasi 6 milions de persones es van beneficiar dels diners distribuïts a programes socials a partir del 0,7% de l'IRPF
 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article