Benestar Social i Família publica una biblioteca virtual sobre associacionisme i voluntariat

Xarxanet.org estrena un recull amb prop de 150 documents de referència en matèria d'associacionisme i voluntariat


El Departament de Benestar Social i Família, a través del projecte xarxanet.org, ha estrenat una biblioteca virtual dedicada a l'associacionisme i al voluntariat. Aquesta nova secció del web conté prop de 150 documents de referència, una xifra que s'anirà ampliant amb el treball de recerca de l'equip que coordina el projecte, les propostes de les persones usuàries i les aportacions que faci la Direcció General d'Acció Cívica i Comunitària del Departament. A banda del motor de cerca, els documents es poden consultar per la temàtica o l'àmbit que tracten i també estan classificats segons la tipologia (material didàctic, revistes, documents multimèdia, etc.).

La biblioteca dóna resposta a dues necessitats detectades entre les persones usuàries de xarxanet.org: d'una banda, la demanda de recursos i eines per a millorar la gestió de l'entitat i dels voluntaris i, de l'altra, la voluntat de conèixer els principals debats, reptes i necessitats del sector.
 
La biblioteca també té com a objectius consolidar xarxanet.org com a referent per al món de l'associacionisme i el voluntariat, promoure el projecte entre els professionals del sector i alhora obrir-lo a nous públics com ara investigadors o estudiants.
 
10 anys enfortint les entitats i millorant la tasca de voluntàries i voluntaris
 
Xarxanet.org és la xarxa associativa i de voluntariat de Catalunya, un projecte impulsat pel Departament de Benestar Social i Família en què participen més de 160 entitats. Mitjançant el treball conjunt, són aquestes organitzacions qui cogestionen i aporten continguts, informacions i recursos al web per promoure la relació entre el món associatiu i la ciutadania. Xarxanet.org és, en definitiva,  un punt de trobada, un espai d'interacció, de treball i d'aprenentatge en xarxa i una porta d'accés al camp associatiu i del voluntariat.
 
El projecte va néixer fa 10 anys per enfortir les entitats i millorar la tasca dels voluntaris, a fi de reforçar un sector que permet la transformació i la millora de la societat. Per aconseguir aquesta fita el projecte es marca quatre objectius principals: difondre al conjunt de la societat les activitats de les entitats catalanes de tots els sectors associatius; reflexionar i generar opinió i debat al voltant de l'associacionisme, el voluntariat i el tercer sector; assessorar les entitats per tal que aconsegueixin enfortir-se i millorar el seu funcionament, i ser un punt de trobada i generació de xarxa entre associacions i voluntaris, tot aprofitant diferents plataformes i xarxes socials.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article