Un braçalet USB SafeClinic contribuirà en la seguretat de les persones dependents

L'Escola Universitària d'Infermeria Gimbernat presenta aquesta eina que conté l'historial de salut de l'usuari i les seves dades


L'Escola Universitària d'Infermeria Gimbernat ha presentat el dispositiu 'SafeClinic', un braçalet pensat per a les persones dependents que conté l'historial de salut de l'usuari i les seves dades. Durant el passat abril es va testar el producte i ara se n'han presentat els resultats. Les principals conclusions són que el braçalet suposa un avenç qualitatiu en el tractament mèdic assistencial de les persones de la tercera edat, amb dependència o amb problemes psiquiàtrics. El 'SafeClinic' permet conèixer les patologies patides per pacients que, sovint, presenten un diagnòstic difícil d'establir. Permet conèixer els seus antecedents mèdics, la medicació que prenen i fins i tot saber on viuen si es tracta de pacients externs que han patit algun tipus de desorientació al carrer.
 

La prova pilot s'ha desenvolupat a la residència d'avis El Mirador de Mataró (Barcelona) i ha comptat amb la col·laboració d'un equip interdisciplinar de fisoterapeutes, psicòlegs, assistents socials, infermers, etc. Així com, ha comptat amb les aportacions dels propis residents que han manifestat que amb el braçalet se senten més segurs i protegits. L'impulsor del projecte, Imad El Bouchaibi, ha indicat que 'les valoracions per part del personal i dels residents han estat molt positives i han servit per a fer uns petits canvis tècnics que han acabat de millorar el producte'.
 
Es tracta d'un projecte creat i impulsat pel propi El Bouchaibi, professor de l'Escola d'Infermeria Gimbernat, i desenvolupat per l'equip informàtic de l'Escola d'Informàtica Tomàs Cerdà. Tanmateix, la prova experimental ha format part de l'acord de col·laboració entre l'Escola Universitària d'Infermeria Gimbernat i l'Escola Universitària d'Informàtica Tomàs Cerdà, adscrites a la UAB, amb la Fundació Privada Vellaterra, especialitzada en la cura de persones de la tercera edat i amb dependència.
 
Aquesta és la tercera edició del cicle 'Dimarts Innovadors. Esmorzars d'Emprenedoria i Innovació' que té lloc a l'Hotel Fira Palace de Barcelona. La conversa d'enguany anirà a càrrec de Frederich Llordiachs, Global Business Development Manager de Doctoralia i el periodista, Marc de Semir, presentarà l'acte.
 
Sobre l'Escola Universitària d'Infermeria Gimbernat, adscrita a la UAB
 
Fundada l'any 1974, l'Escola Universitària d'Infermeria Gimbernat (EUIG) compta amb una dilatada experiència docent caracteritzada per la cerca permanent de la qualitat i la innovació educativa amb un objectiu fonamental: formar persones amb una alta qualificació professional. L'EUIG és pionera en l'impuls de les TIC, l'emprenedoria i la innovació en l'àmbit de la infermeria. El pla d'estudis del Grau d'Infermeria inclou dos itineraris curriculars que plasmen les noves línies establertes pel centre: 'Infermeria, Innovació en Salut i TIC's' i 'Innovació i Gestió de la Diversitat en la Infermeria'.
 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article