L'escola del Centre Penitenciari Brians 2 guanya el premi Baldiri Reixac, atorgat per la Fundació Carulla

El jurat ha tingut en compte la promoció de la llengua catalana dins d’un centre penitenciari


El centre de formació de persones adultes Víctor Català, ubicat al Centre Penitenciari Brians 2, ha guanyat el premi Baldiri Reixac, que convoca la Fundació Lluís Carulla, destinat a l’estímul i al reconeixement de l’escola catalana. L’Escola del CP Brians 2 ha obtingut un dels 14 premis atorgats.

El jurat ha distingit l’escola del CP Brians 2, situada a l’interior d’un centre penitenciari, per oferir els ensenyaments reglats, des de l’alfabetització fins als estudis universitaris, amb una perspectiva clara i decidida d’arrelament al país. En aquest sentit, la llengua vehicular del Centre és sempre la catalana, tant en la docència directa com en l’ús de la intranet. També s’hi fan viure esdeveniments de tradició catalana, com la celebració de les festes nadalenques o Sant Jordi, en les quals tot el Centre es transforma per afavorir la transmissió de coneixements i la participació dels interns. Cal destacar, a més, la professionalitat i la dedicació de l’equip directiu i del claustre, que afronten amb realisme, coratge i il·lusió l’activitat docent.
 
A l’escola, hi treballa un equip de 18 mestres i 3 professors de secundària. La tasca educativa de l’equip docent forma part també de la feina dels equips tècnics del Centre penitenciari amb l’objectiu que la població interna desenvolupi competències bàsiques com a fonament bàsic per a la seva integració social.
 
Els nivells escolars que s’hi imparteixen són: ensenyament inicial i bàsic –català, castellà, anglès, francès i informàtica-, formació bàsica –formació instrumental i educació secundària-, preparació per a les proves d’accés i estudis superiors a distància –cicles formatius presencials i a distància, batxillerat, UNED, i UAB, aquests últims només a distància-.
 
Les activitats escolars es realitzen a les aules de l’Àrea Educativa i Cultural i a les aules dels mòduls residencials, que compten  amb una biblioteca dotada de material de consulta, així com de maquinari informàtic.
 
Actualment, segons dades del mes d’abril, l’escola situada al CP Brians 2 atén una mitjana de 750 alumnes diferents, que realitzen 1.112 activitats educatives.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article