Els Serveis Socials de Granollers impulsen per segon any 'A les places!'

Es tracta d'un projecte de dinamització de l'espai públic adreçat a nens i nenes

L'equip comunitari de Serveis Socials de Granollers impulsa per segon any un projecte de dinamització de l'espai públic, amb la implicació d'agents culturals i socials, i l'objectiu d'oferir activitats culturals i educatives als infants. S'anomena "A les places!" i, després de la bona acollida que va tenir l'any passat, s'ha decidit repetir-lo i ampliar-lo. 
 

Aquesta primavera, el projecte es concreta en quatre activitats adreçades, sobretot, a nens i nenes de 6 a 12 anys, que es faran a diferents barris de la ciutat, per espai de quatre divendres: els dies 17 de maig (pl. de la Llibertat), 24 de maig (pl. de les Hortes), 7 de juny (parc de Ponent) i 14 de juny (pl. de Can Mònic). A la tarda i per espai de dues hores, de dos quarts de 6 a dos quarts de vuit, els infants tindran diferents opcions per jugar i passar-s'ho bé: jocs gegants, teatre, dansa urbana,... El projecte el coordina Serveis Socials de l'Ajuntament de Granollers i té la participació dels Centres Oberts, el Gra, el Servei de Cultura, l'institut Celestí Bellera, la Xarxa de Centres Cívics i les associacions de veïns.
 
Són molts els nois i noies que, quan arriba el bon temps, passen les tardes jugant a les places dels barris, molt sovint, sense la pres ència d'adults que facin de referent." A les places!" té per objectiu acostar-los l'activitat que porten a terme diferents agents sociocultuals de la ciutat, establint vincles amb les associacions de veïns, i potenciant el treball comunitari i l'acció sociocultural al carrer. En aquesta edició, les activitats compten amb la participació dels grups de joves Undergroundollers i Black Team, vinculats al GRA i dedicat als balls urbans, així com d'alumnes de segon de batxillerat escènic de l'institut Celestí Bellera.
 
Jornada de Centres Oberts al Carrer
 
Coincidint amb una de les accions d'"A les places!" i seguint la convocatòria que la FEDAIA (Federació d’Entitats d’Atenció a la Infància i l’Adolescència) ha fet a tot el territori català, el 7 de juny es reivindicarà la tasca que es fa des dels Centres Oberts de Granollers, una xarxa de cinc equipaments que fa un acompanyament socioeducatiu a infants i adolescents, per garantir la igualtat d'oportunitats, generar teixit social i facilitar la cohesió.
 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article