Benestar Social i Família ofereix formació i pràctiques al sector vitivinícola a 13 joves de l'Alt Penedès

El director general de Joventut, Toni Reig, entrega els diplomes als joves que han superat els cursos, tots ells en situació d'atur


El director general de Joventut del Departament de Benestar Social i Família, Toni Reig, ha entregat aquesta setmana al Consell Comarcal de l'Alt Penedès, a Vilafranca del Penedès, els diplomes acreditatius a 13 joves de 18 a 23 anys que durant sis mesos han rebut formació pràctica i teòrica en l'àmbit del món vitivinícola, en el marc del projecte “Fórmula Jove”.

Aquest programa, impulsat per la Direcció General de Joventut del Departament de Benestar Social i Família en col·laboració amb el Consell Comarcal de l'Alt Penedès i l'Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), està dirigit a joves de diferents orígens que van acabar els seus estudis d'ESO, però que no van continuar estudiant i no han trobat feina.
 
L'objectiu del projecte és incrementar i millorar les oportunitats formatives i sociolaborals de les persones joves amb poca qualificació que ni estudien ni treballen, alguns dels quals han patit fracàs escolar i, d'altres, són a l'atur des de fa temps.
 
Els 13 joves, nou nois i quatre noies, han cursat un total de 200 hores, entre teoria i pràctiques, a càrrec de professors de l'INCAVI. Els continguts han inclòs el coneixement de l'entorn i la inserció laboral, la formació en un ofici com a auxiliar vitivinícola i les pràctiques en cellers. A més a més, s'han fet tutories individualitzades.
 
La formació teòrica s'ha impartit a l'Escola Mercè Rossell i Domènec, de Sant Sadurní, i s'ha centrat en la prevenció dels riscos laborals, la higiene i les bones pràctiques en cellers i caves, les operacions al voltant del procés fermentetiu de vins i caves, l'envasament i l'embalatge, i la conducció de carretons elevadors.
 
La part final del curs ha inclòs pràctiques a vuit empreses instal·lades a Subirats, Sant Sadurní i Vilafranca  que s'han interessat a acollir els participants en el curs. Les empreses són: Sumarroca, Codorniu S.A., Vilarnau, Castillo de Peralada, Miguel Torres S.A., Gramona S.A., Albet i Noya.
 
D'aquesta manera, “Fórmula Jove” facilita a aquests joves la transició escola-treball. Tal com ha explicat Toni Reig durant l'entrega de diplomes, “el projecte vol incrementar les oportunitats formatives i sociolaborals dels joves amb poca qualificació, ja que són el col·lectiu que més pateix la situació econòmica i laboral actual”.
 
El nombre total de joves que han participat en aquest programa, sumant els projectes que s'han dut o es duen a terme a Manresa, Castelló d'Empúries, Lleida, Mataró i la Terra Alta, a més de Vilafranca del Penedès; ha estat de 62. D'aquests, 16 han aconseguit la seva inserció laboral, 33 més han retornat al sistema educatiu o han fet formació ocupacional, i la resta busquen feina vinculada als serveis que ofereixen els centres de formació del programa.
 
En el cas de Vilafranca del Penedès, s'espera que els joves puguin trobar una ocupació a les empreses on han fet les pràctiques a partir del mes d'octubre, que és quan comença la temporada del vi.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article