El Govern reserva 6,9 milions d'euros per a contractes públics amb entitats socials i amb Centres especials de treball

El Consell Executiu aprova la reserva social d’aquest 2013


El Govern formalitzarà enguany la reserva social de contractes administratius d’obres, subministraments o serveis amb entitats i centres de caràcter social per valor de 5.576.350 euros. El Consell Executiu ha aprovat avui la quantia de la contractació pública que els diferents departaments de la Generalitat, els organismes autònoms i les empreses públiques hauran de destinar empreses d’inserció sociolaboral o entitats que treballin amb persones amb risc d’exclusió social.

Tal com estableix la Llei de mesures fiscals i administratives, el Govern de la Generalitat i els seus organismes autònoms i empreses públiques han de reservar determinats contractes a fomentar els objectius socials a través de centres d’inserció laboral de persones amb alguna disminució, d’empreses d’inserció sociolaboral o d’entitats sense ànim de lucre que tinguin com a finalitat la integració de persones amb risc d’exclusió social. Es tracta bàsicament de contractes d’obres i serveis de conservació manteniment de béns immobles; de serveis de missatgeria, correspondència i distribució; d’arts gràfiques; de neteja i bugaderia; de restauració, i de recollida i transports de residus, així com els serveis i subministraments auxiliars per al funcionament de l’Administració. Per a aquest 2013 el Govern hi destinarà almenys 5.576.350 euros, la mateixa quantitat que l’any 2012, malgrat les restriccions pressupostàries.
 
El Consell Executiu també ha aprovat una reserva de contractació de 1.350.000 euros amb Centres especials de treball (CET), que treballen per a la integració de persones amb algun tipus de disminució, o a través de programes d’ocupació protegida, quan almenys el 70 per cent dels treballadors afectats siguin persones amb una discapacitat que els impedeixi exercir una activitat professional normal.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Julio Martinez Barcelona
1.

Lamentablemente, también este presupuesto se ha reducido al 50%. Si se aplicase correctamente la reserva del 20% de contratos menores, el presupuesto alcanzaría los 85 millones de €. El ayuntamiento de Barcelona en el decreto de alcaldía que se aprueba este mes, la reserva presupuestada alcanza los 13 millones de €, por comparar. Y seguimos sin cumplir el 2% de la LISMI

  • 4
  • 0

Comenta aquest article