Roba Amiga a través de Formació i Treball obre la seva primera botiga a Tarragona

Una botiga que es presenta com una nova alternativa social al comerç responsable de Tarragona


Tarragona acull a partir d'aquesta setmana la seva primera botiga Roba Amiga de la Fundació Formació i Treball. Ubicada a l'antiga Indústria de la Goma, Formació i Treball ha habilitat l'entresòl i la primera planta del carrer Apodaca número 12. És en aquest local on es centralitzarà el servei i es vendran roba, mobles i altres objectes de llar de segona mà o restes d'estocs que han estat tractats per la Fundació.

Amb l'obertura d'aquesta botiga s'arriba, en menys d'un any, a un total de 12 persones contractades per la Fundació a les comarques de Tarragona.
 
Una botiga diferent
 
Aquest és el setè establiment que obre la Fundació Formació i Treball en territori català (5 a l'àrea de Barcelona i 1 a Vilafranca del Penedès) i que s'uneix a la xarxa de divuit botigues que formen part de la Cooperativa Roba Amiga; distribuïdes entre Barcelona (13), Lleida (3) i Girona (2).
 
Les activitats de venda de les botigues Roba Amiga permeten el finançament i sostenibilitat econòmica de l'acció social i mediambiental que desenvolupa l'entitat. 
 
Aquesta és una de les vies amb les que la Fundació Formació i Treball realitza itineraris d'inserció sociolaboral oferint formació, hàbits laborals i treball a persones en processos d'inserció laboral, integrant-les en una activitat empresarial, per a que, en un futur, puguin accedir a altres llocs de treball i assolir la plena autonomia per a poder desenvolupar-se professional i personalment en la societat. 
 
Al mateix temps la Fundació ha iniciat les activitats de formació a Tarragona on actualment 39 alumnes segueixen activitats formatives en els camps de la hostaleria i la neteja.
Formació i Treball, més de 20 anys creant oportunitats per vèncer l'exclusió social
La Fundació va ser promoguda per Càritas Diocesana de Barcelona l'any 1992 i té seu a Sant Adrià de Besós, Vilanova i la Geltrú i Vila-seca. La formació i inserció laboral de persones amb especials dificultats tant personals com sociolaborals per incorporar-se al mercat de treball és el seu principal objectiu. Al servei d'aquest s'emmarquen tant l'oferta de formació ocupacional com la tasca productiva que realitza; aquesta activitat econòmica es caracteritza per la seva capacitat d'autofinançament, en més d'un 90%.
 
En aquests moments la Fundació compta amb més de 235 persones que col·laboren directament en la feina pròpia de l'entitat; de les quals 73 són voluntaris altament qualificats i la resta correspon a 77 llocs de treball d'estructura i gairebé 85 llocs per a treballadors en procés d'inserció. Aquests llocs de treball d'inserció han permès la contractació de més de 130 persones durant l'any 2012. Aquestes xifres representen un increment del 14% respecte a l'any 2011, tant en llocs de treball d'inserció com de voluntaris. (www.formacioitreball.org)
 
Roba Amiga, roba amb segona vida
 
ROBA AMIGA és una cooperativa formada per cinc empreses d'economia social dedicades a la recuperació i gestió del residu tèxtil, amb l'objectiu de crear llocs de treball per a persones en risc d'exclusió social (dones víctimes de violència domèstica, aturats de llarga durada i col·lectius amb drogodependència, etc.). Amb la seva tasca, aquestes entitats estan aportant un valor afegit de sostenibilitat social, ambiental i econòmica.
 
ROBA AMIGA cooperativa disposa de 1.500 contenidors arreu de tot Catalunya, un sistema de recollida i venda que permet donar sortida a la roba valoritzada impulsant la creació de llocs de treballs pels col·lectius més desfavorits de la societat. Aquests llocs de treball són creats a totes les fases del procés productiu: a la recollida, a la selecció i acondicionament de roba, a la distribució i finalment en la venda al públic o en el desenvolupament de Programes d'Entrega Social.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article