El Grupo SIFU celebra els seus 20 anys al Palau de la Música

Reconeix també la tasca d'Abertis, Endesa y Boehringer en presència del president de la Generalitat, Artur Mas


El Grupo SIFU, l'empresa de serveis dedicada a la inserció sociolaboral de persones amb discapacitat, va celebrar aquest dimecres el seu 20è aniversari, dues dècades en les què ha donat feina a més de 10.000 "capacitats" de tot l'Estat espanyol. El Petit Palau de la Música Catalana es va omplir de clients, treballadors i associacions col·laboradores del grup en un acte emotiu presidit pel president de la Generalitat, Artur Mas. Durant l'acte, el president del Grupo SIFU, Albert Campabadal Mas, i els vicepresidents Cristian Rovira i Albert Campabadal Blanco, juntament amb el president Mas, van fer entrega d'una sèrie de reconeixements als clients que durant aquests 20 anys han donat suport a l'entitat, contribuint així a la integració d'un col·lectiu en risc d'exclusió social. 

Empreses com Abertis, Boheringer Ingelheim, Endesa o Bufete Espinós, i el Departament d'Empresa i Treball de la Generalitat, van rebre una distinció per part del grup. David Madí, president del Consell Assessor d'Endesa Catalunya; Salvador Alemany i Rafel, president i director corporatiu de persones d'Abertis; Olga Salomón, directora de Recursos Humans de Boehringer Ingelheim; Andrés Espinós, vicepresident del Col·legi d'Administradors de Finques de Barcelona i Lleida i Xavier López, director general d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autónom, van recollir els guardons. 
 
En el seu discurs, Mas va fer èmfasi en que l'acte era tot "un homenatge a la capacitat" i va recordar que "des de l'any 82, moment en què es va aprovar la Llei LISMI, una llei avançada i moderna, hem aconseguit que discapacitat no signifiqui incapacitat". També va assegurar, respecte el debat d'ajudes a Europa, que "si no tenim recursos pels Centres Especials de Treball, els haurem de trobar". I va afegir que "cada dècima que discutim d'aquest repartiment suposa 200 milions d'euros que es poden dedicar a donar recursos als centres".
 
Albert Camabadal, al seu torn, va agrair als treballadors, associacions, administració pública i clients el seu suport i va recordar que des de l'entitat es creu en el valor del treball: "No volem donatius, ja que la feina és l'únic que permet una autonomia completa". Així mateix, el vicepresident de SIFU, Cristian Rovira, va explicar que en aquests 20 anys han demostrat que la competitivitat i la professionalitat no estan renyides amb la discapacitat i va afegir que a Grupo SFIU es fa "gestió empresarial amb una visió social". Rovira va concloure el discurs subratllant que els herois de SIFU són els seus treballadors.
 
A la gala també es va reconèixer la participació de tres artistes amb discapacitat i la San Andrés Jazz Band en la campanya de sensibilització www.sumacapacidad.com. La Big Band de Jazz, liderada per Joan Chamorro, qui també va recollir el guardó amb una de les joves estrelles, ha participat desinteressadament amb els també premiats Patricia Carmona (que balla en cadira de rodes), Camila Vargas (cantant, amb un doble transplantament pulmonar) i Francisco de Diego (dibuixant amb esquizofrenia). La campanya Suma Capacidad, posada en marxa en motiu de l'aniversari del grup, té com objectiu donar a conèixer les capacitats d'aquest col·lectiu a través de l'art.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article