El 5è Congrés Català de Salut Mental analitza l'impacte de la crisi en la salut

La trobada inclou debats, teatre, cinema i la participació de mitjans de comunicació


Com impacta en la salut mental de les persones els efectes de la crisi? Quina resposta poden donar els professionals de la salut? A Espanya la salut mental de persones ateses a l'atenció primària ha empitjorat respecte abans de la crisi: la depressió ha augmentat un 19%, l'ansietat, un 8,4% i els problemes relacionats amb l'abús d'alcohol, un 4,6%. Els dies 6, 7 i 8 de juny el Cosmo Caixa de Barcelona acollirà la cinquena edició del Congrés Català de Salut Mental, una trobada multidisciplinar de professionals de la salut, que amb el títol ‘Salut mental i societat en un context de crisi: perspectives, oportunitats i propostes', analitzarà l'impacte que la crisi té en la salut mental i les propostes per afrontar-ho. Aquesta trobada és una iniciativa de la Fundació Congrés Català de Salut Mental, amb el suport del Col·legi d'Infermeres i Infermers de Barcelona, el Col·legi de Psicòlegs de Catalunya, el Col·legi de Treball Social de Catalunya, el Col·legi de Metges de Barcelona i el Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya.

Al congrés hi participaran el president del Consell Assessor de Salut Mental i Addiccions del Departament de Salut, Pere Bonet, el director de l'Observatori de Salut Mental de Catalunya, Josep Moyà, el director de l'Institut d'Investigacions Farmacològiques Mario Negri Sud de Milan i assessor de l'Organització Mundial de la Salut, Gianni Tognoni, el professor de la Universitat de Cambridge German Berrios, i l'arquitecta Itziar González, experta en participació ciutadana i resolució de conflictes a l'espai públic, entre d'altres.
 
La trobada inclou espais de debats, un d'ells amb la portaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, Ada Colau, el representant de Dempeus per la Salut Pública, Toni Barbarà, membres dels Iaioflautes i del col·lectiu Salutentretots, que explicaran els beneficis per a la salut que pertànyer a aquests moviments comporta per als seus integrants. El congrés, on preveu la presència de la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, inclou un programa cultural, amb teatre, cinema i la participació de Ràdio Nikosia i del magazzine Ens patina l'embrague, on els conductors i protagonistes són usuaris de serveis de salut mental. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article