La FEDAIA reivindica el combat contra la pobresa i les desigualtats entre els infants més vulnerables

Treu els centres oberts al carrer el proper 7 de juny


Classes de reforç escolar, pintura, berenars i jocs ompliran les places d'alguns dels barris més emblemàtics de Catalunya el proper 7 de juny en una jornada festiva amb la qual la FEDAIA i els centres oberts (CO) de tota Catalunya volen sensibilitzar i reivindicar el paper que juguen en la integració i combat de la pobresa i l'exclusió social de la infància. Sota el lema "Centre obert: un camí d'oportunitats", uns 2.000 infants atesos per uns 25 centres oberts realitzaran les seves activitats al carrer. L'objectiu és donar a conèixer la tasca que desenvolupen diàriament amb els nens més vulnerables. La jornada ha estat organitzada des de la comissió de centres oberts de la FEDAIA, la federació d'entitats catalanes que treballen amb infants desemparats o en risc d'exclusió social.

Els centres oberts són serveis diaris que funcionen fora de l'horari escolar per a incidir en els processos de socialització dels infants i adolescents, especialment d'aquells en situació de risc o pobresa. A través d'activitats d'oci i de reforç escolar, s'intenta combatre la desigualtat i, al mateix temps, donar suport a la tasca que fan les famílies, els col·legis i instituts i els serveis socials.
 
Són serveis que juguen un rol crucial en la prevenció i que en l'actual context de crisi, on la infància està travessant importants dificultats, adquireixen més rellevància per a lluitar contra les conseqüències de la pobresa i la falta d'oportunitats. Els centres oberts volen així amb aquesta jornada sensibilitzar a la societat i a les autoritats polítiques sobre la importància de reforçar i potenciar aquests serveis preventius i inclusius.
 
Les entitats de la FEDAIA han detectat en els últims tres anys una important deterioració de la situació de la infància catalana que a més de patir restriccions en qüestions de primera necessitat, com l'alimentació i el vestuari, tampoc no disposen d'oportunitats per a accedir a activitats de reforç educatiu, lúdiques i culturals que són indispensables per al seu desenvolupament i un estímul per a sortir endavant enmig de la dificultats que travessen les seves famílies.
 
 La FEDAIA és la plataforma que agrupa a Catalunya el conjunt d'entitats d'infància, joves i famílies en situació de risc social o desemparament. Nascuda l'any 1996, està formada per 89 entitats que atenen a més de 100.000 infants i 35.000 famílies a través de serveis en l'àmbit de l'acció social, l'educació, la formació pre-laboral i l'atenció a les famílies, com per exemple centres d'acollida residencial i familiar, adopció, pisos assistits, punts de trobada, residències maternals, centres oberts, serveis de teràpia, UECs, PQPI, entre d'altres.
 
 
Places on els centres oberts de la FEDAIA realitzaran les seves activitats al carrer el proper 7 de juny des de les 17:15hrs:
 
-Barcelona Ciutat Vella. Plaça de la Mercé
 
Fundació Comtal, CO Glamparetes, CO Compartir de Maristes, CO Joan Salvador Gavina, CO Casal dels Infants per l'Acció Social al Barri i CO AEIRaval.
 
- Barcelona Nou Barris. Marquesina Via Jùlia
CO Fundació Pare Manel i CO Salesians Meridiana
 
-Barcelona Horta Guinardó. Seu del districte Horta-Gunardó, Ronda Guinardó, s/n
CO Fundació Adsis i CO Salesians Martí Codolar
 
- Barcelona Sant Andreu/St.Martí. Plaça Orfila
 
CO Don Bosco, CO Sant Martí i CO Cel Bon Pastor
 
-Santa Coloma de Gramenet- Plaça de la Vila
 
CO Fundació Germina i CO Rialles de Maristes, CO Moises
 
-Badalona- Plaça dels Països Catalans
 
CO Ateneu de Sant Roc, CO Sant Jaume i CO La Salut Alta
 
-Sant Adrià del Besós- Plaça de la Vila
 
CO Grupo Unión, CO Associació Barnabites, CO Municipal Les Fades

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article