Barcelona acull una jornada sobre innovació en programes de cohesió social en l'àmbit europeu

L'objectiu de la jornada és analitzar el treball realitzat a favor de la cohesió social a Europa


La directora de l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials de Benestar Social i Família, Carmela Fortuny, ha inaugurat aquest matí la jornada «Ciutats inclusives i plans locals d'inclusió en la construcció europea». La trobada té per objectiu analitzar el treball realitzat en temes de cohesió social en l'àmbit europeu i debatre els reptes a afrontar en el futur dins una perspectiva europea de cohesió social. També han intervingut a la inauguració el diputat de Benestar Social, Salut Pública i Consum de la Diputació de Barcelona, Josep Oliva, i la tinent d'alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports de l'Ajuntament de Barcelona, Maite Fandos.
 

A la jornada, organitzada per l'Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i la xarxa Cities for Active Inclusion d'Eurocities, hi participen representants de ciutats europees que han integrat la cultura de la cohesió social activa en la gestió de les seves problemàtiques, exposant les dificultats amb les que s'han trobat així com els èxits aconseguits.
 
En el decurs de la jornada, que se celebra al Palau Macaya de l'Obra Social “la Caixa”, també es presentaran els darrers plans d'inclusió adoptats a Catalunya així com la Guia metodològica de plans locals d'inclusió i cohesió social de la Diputació de Barcelona, per tal de contrastar-los amb la resta de ciutats, exposant els reptes del moment actual a partir del debat de les diverses eines metodològiques utilitzades i l'anàlisi i avaluació de resultats obtinguts.
 
El programa inclou la presentació d'exemples de bona pràctica realitzades a les ciutats de Rotterdam, Birmingham, Copenhaguen, Sofia, Brno, Bolonya, Estocolm i Barcelona, la presentació del nou Programa d'inversió social a la UE a càrrec de  István Vanyolos, de la Direcció General d'Ocupació, Afers Socials i Inclusió de la Comissió Europea, i Cities for Active Inclusion a càrrec de Silvia Ganzerla i Susana Forjan del Secretariat d'Eurocities.
 
La jornada es complementa amb la presentació dels Plans locals d'inclusió social de Catalunya, a càrrec de Xavier Delgado de l'ICASS, i del Pla d'Inclusió Social de Barcelona com a estratègia compartida de ciutat, a càrrec de Jordi Tolrà, de l'Ajuntament de Barcelona. Representants de la Taula del Tercer Sector, Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva i ECAS presentaran  l'Estratègia compartida amb la societat civil en l'elaboració i gestió de plans d'inclusió social.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article