La població reclusa del Centre Penitenciari de Tarragona es redueix i s'estabilitza

De mitjana hi ha 360 interns


La Direcció General de Serveis Penitenciaris i la direcció de la presó han implementat una mesura per aconseguir reduir i estabilitzar el nombre d'interns consistent a derivar presos penats a altres centres que disposin de places. La població reclusa del Centre Penitenciari de Tarragona es redueix i s'estabilitza situant-se en una mitjana de 360 interns, una baixada destacada respecte de fa dos anys, quan la mitjana era de 420 interns.

La Direcció General de Serveis Penitenciaris i la direcció del Centre Penitenciari de Tarragona han contribuït, amb un mesura proactiva, a reduir i estabilitzar el nombre d'interns del centre, aprofitant la tendència general a la baixa de la població penitenciària a Catalunya.
 
La mesura ha consistit a traslladar una cinquantena d'interns penats a d'altres centres penitenciaris de Catalunya amb disponibilitat de places per a penats, com ara els centres penitenciaris Brians 1, Brians 2 i Ponent.
 
L'objectiu de la mesura aplicada és, d'una banda, estabilitzar la població reclusa a nivells d'ocupació òptims i, de l'altra, contribuir que la convivència al centre es desenvolupi en millors condicions. En aquest sentit, a dia d'avui el Centre Penitenciari de Tarragona ha passat de tenir quatre interns per cel·la a tenir-ne tres.
 
La Direcció General de Serveis Penitenciaris valora molt positivament la mesura instaurada a la presó tarragonina per reequilibrar la població reclusa a Catalunya. A més a més, es preveu implementar i impulsar mesures similars a altres centres penitenciaris de característiques anàlogues amb l'objectiu d'afavorir la convivència i millorar les polítiques de rehabilitació i reinserció de la població interna.
 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article