Neix l'Acadèmia, un espai de formació socialment responsable

L'import de les matrícules es destinarà a classes d'alfabetització, català i castellà de persones en risc d'exclusió social


Aquest mes de juliol obre les seves portes l'Acadèmia, un espai de formació on el teu aprenentatge genera aprenentatge per a qui ho necessita. L'import de les matrícules es destinarà a finançar cursos d'alfabetització, català i castellà de persones en risc d'exclusió social que atén la Fundació Servei Solidari. La primera proposta són intensius d'estiu d'anglès i alemany però, a partir del setembre, l'oferta de cursos s'anirà ampliant a d'altres àmbits més enllà dels idiomes. Més informació a www.lacademia.org
 

En el context actual de retallades públiques i de disminució de donatius privats, les entitats socials cerquen alternatives per poder continuar oferint els seus serveis a les persones que ho necessiten. La Fundació Servei Solidari, on més de 10.000 persones han aprés català i castellà des de l'any 2004, vol aprofitar la seva expertesa en l'ensenyament de llengües per engegar una experiència que, a més de ser sostenible, generi beneficis que es reinvertiran en el funcionament ordinari de l'entitat.
 
L'Acadèmia arrenca amb tres cursos intensius d'idiomes de 60 hores les tardes de l'1 al 24 de juliol, dos nivells d'anglès (Intermediate-lower i Intermediate-higher) i un alemany inicial. Els professors, amb titulació i experiència en l'ensenyament d'idiomes a diferents acadèmies i institucions, treballaran amb un màxim de 15 alumnes per grup. El preu per curs és de 275€, més que competitiu i amb el valor afegit que amb el propi aprenentatge es contribueix a l'aprenentatge de persones en risc d'exclusió social. D'altra banda, el caire social impregnarà el conjunt de la iniciativa, ja que certs valors estaran implícits en les activitats proposades en el desenvolupament de les sessions formatives.
 
A partir de setembre s'oferiran cursos trimestrals, ampliant l'oferta de nivells i, progressivament, l'Acadèmia s'obrirà a nous àmbits formatius relacionats amb la resta de programes de la Fundació Servei Solidari, que treballa per reduir la injustícia social possibilitant la igualtat d'oportunitats a través de la capacitació dels usuaris a fi que esdevinguin els protagonistes de la seva vida. Per fer real aquesta eradicació de l'exclusió, la Fundació té en marxa programes de formació bàsica -alfabetització, català i castellà-; alfabetització digital; suport jurídic i de primera atenció; mentoria; pisos assistits per a joves ex tutelats; creació i suport de microempreses; voluntariat i sensibilització.
 
Programa d'alfabetització i ensenyament de llengües a persones en risc d'exclusió Els cursos de Formació Bàsica, que es beneficiaran de les matrícules de la nova Acadèmia, donen resposta a les necessitats d'aprenentatge de les llengües vehiculars de les persones estrangeres en risc d'exclusió social, a més de cobrir un buit en l'oferta formativa adreçada a les persones adultes. El seu objectiu és que els alumnes adquireixin les eines necessàries per accedir amb garanties a l'educació formal, ocupacional i al món laboral, a més d'adquirir competències emocionals. Es treballa en l'acolliment sociolingüístic a través de classes de català i castellà i dinamització de l'ús de la llengua, a través de parelles lingüístiques, tertúlies literàries i la creació d'espais de relació intercultural, com sortides i celebració de festes tradicionals. A més hi ha un itinerari de formació instrumental (alfabetització i neolectura) i s'ofereix orientació acadèmica i professional. Trimestralment hi participen més de 500 persones en una trentena de cursos. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article