1a Mostra Internacional CineMigrante Barcelona

La mostra tindrà lloc la primera setmana de juliol i vol ser un espai de reflexió al voltant del fet migratori.


Barcelona acollirà, del dimarts 2 al diumenge 7 de juliol, la 1a Mostra Internacional CineMigrante –1er Mostra Internacional de cinema i formació en Drets Humans de les persones Migrants, un certament que vol convertir-se en el referent de la temàtica migratoria i intercultural a casa nostra, creant espais de reflexió i formació i desenvolupant discursos inclusius i transversals.

La mostra ve avalada per les reeixides experiències dels festivals que ja s'han fet a Buenos Aires (Argentina), Quito (Ecuador) i Bogotá (Colòmbia). Barcelona és la primera ciutat europea que acull el certament i no es de manera casual, ja que la capital catalana s'ha construït i es construeix al voltant d'una diversitat molt àmplia d'experiències migratòries. La mostra ocuparà diversos espais de Barcelona (Centre Cívic Pati Llimona, Casal del Pou de la Figuera, Museu d’història de la immigració de Catalunya, plaça del Pou de la Figuera i plaça de Sant Felip Neri) i engloba un total de trenta pel·lícules provinents de cultures i estètiques molt diverses, sempre amb la realitat de les persones migrades com a temàtica.

A més, les programacions diàries també inclouen taules rodones, xerrades i altres activitats paral·leles (con un concert d'Amparo Sanchez, com una mostra fotogràfica i un espectacle teatral) per portar les reflexions sobre immigració i cultura més enllà de la pantalla. En aquestes xerrades hi participaran diferents persones i col·lectius implicats en el fet migratori i fins i tot directors i directores d'algunes de les pel·lícules que es podran veure al festival. La programació completa del festival es pot consultar al seu web: www.cinemigrante.org/BCN2013.  

Tots els actes del festival són d'accés lliure i gratuït fins a completar l'aforament. Trobareu informació actualitzada a la seva web de facebook. Mentrestant, podeu donar un cop d'ull al vídeo promocional de CineMigrante.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article