Catalunya, al capdavant en l'envelliment saludable

La Comissió Europea ha premiat Catalunya com a regió capdavantera en l'àmbit de l'envelliment saludable.


L'Associació Europea per a la Innovació sobre l'Envelliment Actiu i Saludable ha volgut reconèixer els esforços per implementar solucions tecnològiques, socials o organitzatives que augmentin l'eficiència dels sistemes d'assistència sanitària i social. Per això, va invitar a diferents regions europees a posicionar-se com a llocs de referència en aquest sentit i a enviar projectes que poguessin ser avaluats. La fundació TicSalut del Departament de Salut, i l’InnoHealth HUB són els promotors de TicSalut Innohealt Hub Catalunya, el projecte que ha obtingut el màxim reconeixement de 3 estrelles a la Reference Site Ceremony, que ha tingut lloc a Brusel·les aquesta setmana.

El TicSalut Innohealt Hub Catalunya conecta diverses entitats i grup de recerca que treballen en l'ambit de la millora i la prevenció de les malalties derivades de l'envelliment. Els tres projectes que en formen part són:
- El projecte NEXES que promou la cooperació entre les regions europees per al desenvolupament de Sistemes d’Atenció Integral basats en serveis i tecnologies innovadores. Aquest projecte ha estat coordinat pel Dr. Josep Roca, director de la Unitat de Funció Pulmonar de l'Hospital Clínic de Barcelona i professor associat del departament de Ciències Mèdiques de la Universitat de Barcelona.
 
- El projecte MECASS que ajuda a implantar el model d’atenció a la cronicitat, afavorint la coordinació entre l’entorn sanitari i social. Aquest projecte està liderat per l’Institut Català de la Salut i actualment es troba en fase desplegament.
 
- El programa de detecció precoç del càncer colorectal, en el que ja han participat més de 200.000 persones. Impulsat pel Departament de Salut, s’adreça a homes i dones entre 50 i 69 anys i hi col·laboren hospitals, farmàcies i centres d’atenció primària. Permet la reducció de la incidència i la mortalitat d’aquest tipus de càncer mitjançant la realització d’una prova senzilla i còmoda que pot realitzar el propi ciutadà des de casa seva.
 
Aquest és el vídeo resum de presentació del treball del TicSalut Innohealt Hub Catalunya.
 
Un total de 32 ciutats o regions van ser premiades. La vicepresidenta de la comissió europea i responsable de l'Agenda Digital, Noelie Kroes, va afirmar durant l'acte d'ahir que: "Tots desitgem conservar la nostra independència quan envellim, i tots els europeus han de tenir les mateixes possibilitats d'aconseguir-ho. Premiar les millors idees és una manera de poder difondre-les i brindar una oportunitat a la nostra gent gran".

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article