TV3 emet el documental 'L'arribada de la Carla'

Un documental que posa en evidència la situació de moltes mares adolescents que crien els seus fills acabats de néixer als carrers de Managua.


Avui a partir de les 23:35 el programa de TV3 'Sense Ficció' estrena el documental 'L'arribada de la Carla', un document audiovisual que ha estat present a festivals de documentals i de drets humans i emès en diverses cadenes de televisió del món. Un documental que posa en evidència la situació de moltes mares adolescents que crien els seus fills acabats de néixer als carrers d’una de les ciutats més conflictives de Llatinoamèrica: Managua. 'L’arribada de la Carla' comença tres mesos abans del naixement de la Carla i segueix l’evolució de la nena i de la seva mare adolescent durant el primer any de vida del nadó. 

A Managua, la capital de Nicaragua, la jove de 19 anys Sujeylin Aguilar intenta pujar la seva filla acabada de néixer, la Carla, als mateixos carrers que ella ha anomenat "casa seva" durant els últims vuit anys. Fins llavors, la Sujeylin ha estat vivint a costa del seu company, traficant de drogues, i de l’ajuda de les ONGs locals.

Instal•lades en un parc de la ciutat, mare i filla, que formen part d’un clan integrat per altres joves i adolescents – als quals la Sujeylin considera la seva família i la majoria dels quals són addictes a la inhalació de cola - lluiten per sobreviure i per poder celebrar el primer any de vida de la nena. Fins al naixement de la Carla, la jove mare no s’havia fet la idea de quants poden arribar a ser els perills que assetgen la vida de la seva filla acabada de néixer: des de les condicions d’insalubritat del parc fins a les autoritats policials, que poden prendre a la Sujeylin la custòdia de la nena. 

Davant dels inconvenients, la mare de la Carla farà nombrosos intents per escapar-se de la seva vida anterior, des de llogar una habitació amb el seu company fins a tornar a visitar la seva família, que fa gairebé vuit anys que no veu. Ple d’esperança, el documental 'L’arribada de la Carla' ens oferirà una història personal, una aventura íntima i intensa narrada per la mateixa Sujeylin, sobre la maternitat en circumstàncies extremes i el relat d’una segona generació de nens i nenes que malviuen – o viuen com poden - als carrers de Managua. 

El documental està dirigit per Koen Suidgeest i és una coproducció de Televisió de Catalunya, El Rayo Films, Cobra Films, Daggewood Films and ITVS International.

Veieu aquí el trailer.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article