Escoltes Catalans pel dret a un habitatge digne

L'entitat impulsa el projecte 'La Murga' per sensibilitzar els joves sobre la pobresa en el seu entorn.


Des del passat divendres 5 de juliol i durant tota la setmana, una quinzena de joves d'entre quinze i disset anys pertanyents a Escoltes Catalans conviuen amb veïns i veïnes escollits per Serveis Socials, cooperant amb ells per millorar les seves condicions de vida i entenent una mica millor les arrels de la pobresa a les nostres ciutats i barris. Durant aquests dies, els joves s'encarreguen de pintar i fer reparacions diverses a les dependències de l'habitatge.

El projecte, anomenat La Murga, compta ja amb 17 edicions realitzades Barcelona –la darrera, el passat mes de març. Ara fa un any, es va decidir engegar La Murga Lleida, ja que Ponent és una de les zones on l’associació està agafant embranzida.L'objectiu de La Murga és el de sensibilitzar els escoltes sobre la pobresa en el seu entorn proper.
 
En aquesta ocasió, hi participaran pioners dels agrupaments escoltes El Pi de les Corts i Joan Maragall (Barcelona), que rehabilitaran habitatges i realitzaran activitats per entendre millor la problemàtica del Quart Món. La Murga també compta amb la col•laboració de La Coordinadora d'ONGDs i aMS de Lleida que els explicaran de primera mà algunes històries de vida. A més, faran una ruta guiada social per espais del Casc Antic, per tractar el tema de la pobresa i l’urbanisme.
 
El projecte ha elaborat diversos recursos per sensibilitzar la població sobre la problemàtica social de la pobresa del Quart Món, com ara el curtmetratge documental o el llibre ‘Una casa nova’, un conte per a infants (6-11 anys).

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article