Parelles de persones amb malaltia mental i artistes exposen 60 obres a Barcelona

Aquesta tarda s'inaugura 'Parelles Artístiques. Experiències creatives per la salut mental'


Aquest dilluns a dos quarts de 7 de la tarda, l'oficina del BBVA del passeig de Gràcia de Barcelona acull la inaugruació de l'exposició 'Parelles Artístiques. Experiències creatives per la salut mental'. Les peces que s'hi podran observar són fruit del treball a "quatre mans" entre artistes amateurs amb problemes de salut mental i artistes professionals, els quals han treballat per parelles en el procés creatiu durant el 2012. Aquesta iniciativa pionera de lluita contra l'estigma de les malalties mentals va néixer fa set anys a Osona (Barcelona) de la mà de la Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic (FCMPPO) –entitat dedicada a la millora de la qualitat de vida de persones amb problemes de salut mental– i rep el suport de la Fundació Antiga Caixa Manlleu i de BBVA.
 

Cada any l'entitat organitza una exposició itinerant amb artistes i persones amb problemàtica de salut mental de la comarca d'Osona. En aquesta setena edició, a més, també hi han participat parelles de l'Associació de familiars de persones  amb malaltia mental El Far de la Garriga (Vallès Oriental) i de recursos de salut mental de Tarragona (Tarragonès) i del Berguedà. En total, han participat 120 artistes, que han creat 60 obres.
 
Els objectius de Parelles Artístiques són sensibilitzar la societat vers la salut mental i facilitar l'expressió i la creativitat dels artistes amateurs que hi participen. Per aquest motiu, la importància del projecte no recau només en el producte final que s'exposa, sinó en el procés creatiu que viu cada parella artística: el diàleg, l'intercanvi d'experiències, el vincle que es forma, etc. L'exposició romandrà en aquest espai fins el 30 d'agost. Posteriorment, el 12 de setembre, se celebrarà la subhasta de les obres realitzades a Osona en un acte al Temple Romà de Vic. Els donatius que es recullin, serviran per donar continuïtat al projecte.
 
Cal destacar que s'organitzen xerrades i visites guiades a grups i col·lectius (instituts, serveis de salut mental, universitats, col·lectius artístics, associacions, etc.) al voltant de l'exposició.
 
La Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d'Osona (FCMPPO) gestiona una xarxa integrada de serveis a la comunitat que tenen per objectiu cobrir les necessitats de rehabilitació, habitatge, treball i oci de persones amb problemes de salut mental i drogodependències. També promou accions de sensibilització de la societat vers la salut mental mitjançant projectes comunitaris que faciliten la participació en la societat de les persones afectades.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article